Aktualno

“Neka radije stave moju ostavku na referendum”

golf34

Stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan, koji kako je sam rekao već dvije godine ne radi za Razvoj Golf, primjetio je kako su aktivisti napustili dvoranu u vrijeme dnevnika, ali i kazao kako mu je drago što je projekt poboljšan od vremena kad je on u njega bio uključen.

– Prije svega kakva je faznost projekta? Kakva je vila bez pogleda na more, gdje vi kažete da su katastrofalni uvjeti? Vidim da su ljudi s Bosanke spremni uložiti u projekt. Nema povećanja, već je jedan hotel manje i 30 vila manje. Ostaje pitanje je li to javni sadržaj? I što je sa strahom od ograde i ograđivanja? Što je privatno i što može biti zagrađeno – kazao je Macan, dodavši kako mu se sviđa uljudna atmosfera na javnoj raspravi te kako nikad ne treba odustati od javnog interesa.

Odgovoreno mu je kako je u prvoj fazi planirana izgradnja golf igrališta s 9 polja, kao i 39 vila i rekreacijski park te projekt Bosanka jug. U drugoj fazi slijedi golf igralište od 18 polja i svi prateći sadržaj te ostali broj vila. U trećoj fazi idu još središnje zone vila i Bosanka sjever, te u četvrtoj još dvije cijeline.
– Sve se koristi pod određenim režimom i o tome ovisi. Javni park je javni, ali isto kao i u hotelima, ako ćete jahati ići ćete u jahački klub itd.

Branimir Miller, građevinski inžinjer, pitao je gradonačelnika i 'tihu većinu' zašto se članovi Gradskog vijeća, koji su izglasali cijeli postupak, ne javljaju.

– Neka radije stave na referendum moju ostavku nego da ugrožavaju ljude na Bosanci. Drago mi je što je večeras ovo u Dubrovniku pretvorilo primarno u politiku, a manje u struku. Niti jedna primjedba, samo čista politika. Meni nije ništa teško, odgovorit ćemo na sva pitanja, jer to je nužno. Šteta što nismo imali direktan prijenos. Ovo je sazrijevanje, buđenje Dubrovnika, super stvar. Drago mi je da je pročitan moj stav iz 2005., jer Srđ će bit naš kad budemo mogli gore ići žičarom. ovog trenutka nije naš. Često šećem gore i rijetko koga srećem. Bit će naš kad Križni put bude izgrađen, kad bude bolja cesta, tada će biti naš – kazao je Vlahušić.

Pročitajte još

DO MILANA ZA 30 EURA! Zašto nas hrvatski zračni prijevoznik penalizira?

Nora Di Leo

Dok se konstituirao Sabor, političari za objed izdvajali svega 3 eura!

Dulist

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist