Sport

NEIZVJESNA UTAKMICA Square ‘slomio’ Vrgorac

NEIZVJESNA UTAKMICA Square 'slomio' Vrgorac

U vrlo zanimljivoj i krajnje neizvjesnoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske, malonogometaši Squarea uspjeli su slomiti otpor vrlo ‘žilavog’ protivnika iz Vrgorca. Square je u prvom dijelu imao dva puta prednost 1:0 i 2:1, gosti su se vraćali, no u nastavku Square ubacuje u šestu brzinu i na kraju slavi 7:3(2:2).

Prvi su zaprijetili gosti preko Znaora već u 2. minuti koji nije iskoristio ‘zicer’ za rano vodstvo svoje momčadi. Nakon toga bilježimo tri udarca od strane Squarea; Daničić (vratnica), Bevanda i Tikvica. U 6. minuti Square je nakon odbijanca, a preko Mara Đuraša stigao do 1:0. Nije prošlo niti 50-ak sekundi, na semaforu je već 1:1 zahvaljujući spretnoj reakciji Martinca koji je prošao po boku te na kraju i vratara Primića za potpuno zasluženi rezultatski egal.

Nakon dva brza pogotka bilježimo u 9. minuti vratnicu Rangotova kao i Cvjetkovića minutu nakon. Mreže se nisu tresle sve do 18. minute, a do tada se zaoštrilo na terenu, ‘pljuštali’ su žuti kartoni (Martinac kod gostiju te Daničić i Đuraš za domaćine). Imao je Square u tom periodu niz prilika, dva-tri zicera (Daničić, Đuraš, Bevanda), no super raspoloženi vratar Herceg bio je gotovo pa nesavladiv. Otvorilo se Square u gore spomenutoj 18. minuti kada je na dodavanje Rangotova iz auta, Maro Đuraš iz voleja silovito pogodio pod gredu za 2:1! Kao i kod prvog pogotka za 1:1, gosti su ekspresno izjednačili. Znaor je prošao po desnoj strani i iskosa pogodio ‘malu mrežicu’ za 2:2.

U nastavku Square prijeti preko Đuraša i Daničića, no sve udarce zaustavlja prvo Herceg, a potom i desna vratnica. U 23. minuti istaknuo se požrtvnornošću Daničić, no oba njegova udarca završila su milimetar pored gostujućih vrata. Vršio je Square u nastavku pritisak, prijetio u više navrata (Cvjetković, Rangotov, Bevanda), ali u samoj završnici bez uspjeha.

U 29. minuti isplatili su se svi pritisci Squarea kada je Mateo Vodopić ukrao loptu na sredini terena, nesebično uposlio Rangotova koji puca, a čiji odbijanac dolazi u noge Vodopića koji nesmetano pogađa za 3:2! Nakon toga, a samo u četiri minute, čak tri pogotka! Za prvo vodstvo Squarea od dva razlike pobrinuo se Cvjetković, a za 5:2 Đuraš kojemu je ovo treći pogodak! Treba istaknuti da su gosti pri rezultatu 4:2 zaigrali sa igračem vratarom, a što im se iplatilo u 32. minuti kada je Martinac pogodio za 5:3. Do kraja susreta Square je još dva puta ‘parao’ mrežu Vrgorca, a strijelci su bili Rezo i Daničić za konačnih 7:3!

SQUARE POVEO 1:0

Square je poveo s 1:0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske. Vrgorac se pokazao kao iznimno jaka momčad pa je s toga za očekivati također u uzvratu vrlo tvrdu i zanimljivu utakmicu. Uzvrat se igra idući vikend u Vrgorcu. Ukoliko Square ostvari i tada pobjedu plasirati će se u polufinale prvenstva Hrvatske! U suprotnom, ako Square doživi poraz, majstorica će se igrati u Dubrovniku za dva tjedna.

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA, 1. UTAKMICA

Square Dubrovnik – Vrgorac 7:3 (2:2)

SD Gospino polje
Gledatelja: 500
Suci: D. Janošević i A. Hasić (oba iz Zagreba)

Strijelci; 1:0 Đuraš 6′, 1:1 Martinac 7′, 2:1 Đuraš 18′, 2:2 Znaor 18′, 3:2 Vodopić 29′, 4:2 Cvjetković 31′, 5:2 Đuraš 31′, 5:3 Martinac 32′, 6:3 Rezo 37′, 7:3 Daničić 39′

Square – Primić, Tikvica, Bevanda, Cvjetković (c), Rezo, Rangotov, Vodopić, Đuraš, Turuk, Bačić, Novoselac, Daničić

Vrgorac – Herceg, Znaor, Pervan, Zloić, Gudelj – Velaga, Marković, Kraljević, Stanković, Marinović, Martinac, Vuković A., Vuković M.

DBKsport

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist