Hrvatska

NEDOVOLJAN BROJ POTPISA Ništa od referenduma o referendumu

NEDOVOLJAN BROJ POTPISA Ništa od referenduma o referendumu

PGrađanska inicijativa “ZA REFERENDUM!”, koju čime 15 sindikata i 7 udruga civilnog društva, nije uspjela prikupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o referendumu.

Podsjetimo, inicijativa je htjela prikupiti potpise za raspisivanje referenduma za izmjenu Ustava na način da će Hrvatski sabor raspisati referendum ako to zatraži 200.000 birača u Republici Hrvatskoj te za izmjenu Zakona o referendumu na način da se potpisi kojima se traži raspisivanje referenduma na zahtjev birača mogu prikupljati na svakom prikladnom mjestu na kojem je moguće održati javno okupljanje.

– Nismo prikupili dovoljno potpisa ni za pitanje o smanjenju broja potrebnih prikupljenih potpisa niti za pitanje o njihovom prikupljanju na svim mjestima na kojima je dopušteno okupljanje građana – izjavio je Željko Stipić, kooridinator inicijatice na konferenciji za meidje.

Prikupljeno je oko 340 tisuća potpisa za svaku od potpisnih lista, odnosno manje od 90 posto potrebnog broja, no kako je rekao Stipić dosadašnja praksa pokazuje kako vlast tijekom provjere eliminira oko 10 posto potpisa.
Ipak, poručeno je kako će se sigurno nastaviti borba za neposrednu demokraciju.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist