Županija

[NEĆE PLACU U GRUŽU, ALI BI MOGLI LUČINO RAZDOLJE] Odabran novi projektant i izvođač radova za Centar za gospodarenje otpadom

[NEĆE PLACU U GRUŽU, ALI BI MOGLI LUČINO RAZDOLJE] Odabran novi projektant i izvođač radova za Centar za gospodarenje otpadom

Zajednica ponuditelja Magnum supra d.o.o. i Elektrocentar Petek d.o.o. odabrani su kao projektanti i izvođač radova za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Upravo je ova zajednica ponuditelja uložila žalbu na odabir projektanta i izvođača – zajednice ponuditelja Hering d.d., Široki Brijeg, Elcom d.o.o., Tuzla i Enova d.o.o. iz Sarajeva kojeg je u travnju ove godine odabrala Agencija za gospodarenje otpadom. Bodovanje stručnosti i referenci u postupku bio je glavni faktor žalbe, a DKOM je prihvatio obrazloženje novoodabranih ponuditelja. Tako je 27. svibnja ove godine poništio odluku o odabiru izvođača i projektanta radova. Agencija za gospodarenje otpadom morala je ponoviti postupak odabira ali i tvrtkama koje su se žalile isplatiti 100 000 kuna.

Prvim danom kolovoza napravljen je novi odabir – zajednica ponuditelja Magnum supra i Elektrocentar Petek. Ova ‘kombinacija’ Dubrovčanima je poznata i kao prvi odabir za Grušku placu, no proteklog tjedna Sanitatova odluka o odabiru njih je poništena.

Ponovno su moguće žalbe na javnu nabavu, a one se moraju izjaviti u roku od 10 dana od primitka odluke o odabiru. Ukoliko odabir prođe bez žalbi, početak izvršenja ugovora može se očekivati već u rujnu 2022. godine.

Procijenjena vrijednost javne nabave za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje je više od 245 milijuna kuna.

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist