Aktualno

“Ne urinira se ispod stabla koje pravi hlad!”

"Ne urinira se ispod stabla koje pravi hlad!"

Norman Widjaja, gostujući šef dirigent Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 2009. godine poslao je otvoreno pismo inozemnim medijima u kojemu stoji:

"Zovem se Norman Widjaja i gostujući sam šef dirigent DSO-a od 2009. U ovoj teškoj amtosferi za naš orkestar imam potrebu iskazati svoje mišljenje.

Od 2009. godine radim u harmoniji sa gospodinom Šišom, glavnim menadžerom orkestra. On ima visoke kriterije kakav bi repertoar trebao biti, radi li se o operi, klavirskom koncertu ili koncertu za violinu i tako dalje. Napomenuo bih da gospodin Šiša pored menadžerske profesije violinist, pijanist i skladatelj sa osjetljivim osjećajem slušnosti. Rijetko se nalazi takav čovjek sa toliko kvaliteta. Gospodin Šiša ima veliku osobnost i nije zaslužio ovakve negativne konotacije od strane pojedinih spletkara i „iznošenje prljavog rublja“.

Obično za ovakav repertoar kojeg smo izvodili potreban je veliki budžet no sve se organiziralo sa malim novcima i upravo je to pozitivno. Ja ne govorim samo kao dirigent, već i kao dobitnik nagrade Grada Dubrovnika tim više je začuđujuće za mene kako dio glazbenika može iznositi toliko laži i skandala protiv gospodina Šiše.

Svatko mora znati da su moji veliki sponzori uvijek financirali  sve moje letove do Dubrovnika i natrag s preko 20 tisuća eura.  Uz to, tu su i dvije velike turneje sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, preko 120 tisuća eura, uključujući hotel s pet zvijezdica i osvježenje.
Sve su to pokrili moji sponzori ne zbog Orkestra i samo zbog orkestra već zbog odlične organizacije njenog vodstva.
Ne govorim ovdje o osobi Pera Šiše već o njegovoj velikoj odgovornosti za dobru reputaciju DSO.

Uz sve moje poštovanje dubrovačkoj kulturi ja moram još jedanput naglasiti kako nitko ne bi smio urinirati ispod stabla koje mu pravi hlad."
 
 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist