Politika

‘Ne tjeramo restauratore iz Kaboge. Uvjete za restauraciju papira imaju u Državnom arhivu’

Tijekom rasprave na Gradskom vijeću o sklapanju Ugovora o prijenosu prava vlasništva na nekretnini bez naknade, u naravi prizemlje ljetnikovca Bunić – Caboga, s Hrvatskim restauratorskim zavodom, vijećnik Đuro Capor rekao je kako se iz ljetnikovca tjeraju restauratori. Optužio je za ‘svrdlanje’ i njihovo tjeranje i gospara Iva Felnera koji je u obnovu ovog ljetnikovca uložio 3 milijuna eura. Na to je oštro reagirao gradonačelnik Mato Franković koji je naglasio kako restauratori besplatno koriste ljetnikovac Stay. S druge strane Hrvatski restauratorski zavod sve što radi za Grad to i naplati.
-Plaćamo li mi obnovu Orlanda kad restauratori rade? Plaćamo. Sve što Hrvatski restauratorski zavod radi za Grad ništa nije gratis. Malo je jedan ljetnikovac, treba još jedan po riječima gospara Capora iako je on tu u sukobu interesa – rekao je Franković te dodao da je vrhunac Caporovog izlaganja to da se restauratori tjeraju u neadekvatni prostor. No, rekao je kako se sele u obnovljeni Državni arhiv koji ima sve uvjete za restauraciju papira koja se danas obavlja u prizemlju Kaboge.
-Gdje bi po vama trebala biti restauracija papira? Tamo gdje postoje svi mogući uvjeti za restauraciju papira ili u ljetnikovcu. A to što netko više voli biti u ljetnikovcu, i ja volim biti u ljetnikovcu, lijepo je tamo, posebno ljeti – rekao je gradonačelnik te rekao kako će 90 posto ljetnikovca biti komercijalizirano.

Pročitajte još

KRISTIĆ: Omogućimo građanima razvoj urbanih vrtova dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta

Dulist

ROKO IMA NOVO RADNO MJESTO ‘Morao sam poć’ s Vijeća razvoziti robu, moje su mi mušterije važne’

Dulist

RASKINUTI UGOVORI S KARIĆARIMA Franković: Raspisat ćemo novi natječaj i izabrati nove koncesionare

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija