Zanimljivosti

“Ne smijemo biti ravnodušni na patnju žene”

"Ne smijemo biti ravnodušni na patnju žene"

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Tim povodom Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Dubrovnik izražava svoju iskrenu solidarnost sa ženama žrtvama bilo kojeg oblika nasilja. Zlostavljanje u obitelji, u izvanbračnoj zajednici, na radnom mjestu, je problem koji ima velike zdravstvene, socijalne, ali i gospodarske posljedice za pojedinca, obitelj i cjelokupnu društvenu zajednicu, navode iz 'Katarine Zrinski'.

– Korijeni nasilja nad ženama leže duboko u strukturi društva, a nasilje nad ženama predstavlja najčešći oblik kršenja ljudskih prava u Europi. Ovom prigodom, pozivamo dubrovačku i hrvatsku javnost da se dodatno senzibilizira za problematiku nasilja nad ženama, kako bismo poslali jasnu poruku da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku.

Od iznimne je važnosti podrška svih članova društva u osudi i prijavljivanju nasilja, jer jedino tako možemo očekivati uspješno stvaranje okruženja u kojemu nema mjesta za nasilnike. Moramo zajednički stvarati društvo koje ne smije biti ravnodušno na patnju žene, društvo koje će biti osposobljeno za učinkovitu prevenciju nasilja nad ženama i koje će biti spremno pružiti pravnu, materijalnu i psihološku zaštitu svim žrtvama nasilja.

Nasilje, bez obzira kako se ono predstavljalo, je neprihvatljiv oblik ponašanja i kao takvo ne smije ostati nekažnjeno. Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Dubrovnik želi pridonijeti podizanju razine svijesti o postojanju ovog problema u našem društvu te će u svom djelovanju i dalje ustrajno ukazivati na važnost prevencije nasilja nad ženama – navela je u priopćenju nova predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Dubrovnik Nikica Anić.

 

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist