Županija

NE PROPUSTITE U nedjelju u Ljutoj peticija za zaštitu konavoske štreke!

Zbog devastacije konavoske baštine koja se dogodila na Zvekovici rušenjem suhozida štreke, Agroturizam Konavle pokreće inicijativnu da Općina Konavle donese hitnu odluku o proglašenju štreke kulturnim dobrom od lokalnog značenja.

Konavoske štreka još nije proglašena trajno zaštićenim kulturnim dobrom, a takva procedura je u nadležnosti resornog ministarstva i može potrajati godinama. Međutim, Zakon o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara omogućuje i jedinicama lokalne samouprave da pojedino dobro zaštite kao kulturno dobro od lokalnog značenja. Tim bi se onemogućila svaka daljnja devastacije štreke do konačne odluke ministarstva o proglašenju štreke trajno zaštićenim kulturnim dobrom.

Agroturizam Konavle poziva sve naše građane da se uključe u inicijativu za zaštitu konavoske štreke, te u nedjelju, 29. travnja 2018., tijekom manifestacije Proljeće u Konavlima koja počinje u 15:30 sati u Ljutoj, potpišu peticiju „Zaštitimo konavosku baštinu – proglasimo štreku zaštićenim kulturnim dobrom“.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija