Kultura

NE PROPUSTITE U Ljetnikovcu Bunić Kaboga večeras koncert Stefana Milenkovića i polaznika masterclassa

LJBK SM plakat

Međunarodni masterclass velikana violine Stefana Milenkovića, u organizaciji Zaklade Caboga Stiftung, Savitri j.d.o.o, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, održavao se u ljetnikovcu Bunić Kaboga od 25. pa sve do danas, a večeras će se polaznici predstaviti velikim koncertom u ljetnikovcu.

Polaznici seminara izvest će neke od najljepših skaldbi velikih majstora klasične glazbe: L.V. Beethovena, W.A. Mozarta, J.B. Accolaija, J. Bramsa, F. Kreislera, a koncert će kraćim nastupom uveličati i sam Milenković.

Jedinstveni prostor ljetnikovca Bunić Kaboga, koji predstavlja reprezentativni spomenik dubrovačke ladanjske arhitekture iz 15. i 16. stoljeća, bio je idealno mjesto za prvi susret Stefana i polaznika majstorskog tečaja violine u Dubrovniku. Ovo mjesto susreta zaljubljenika u umjetnost i bogatu dubrovačku baštinu, vjerujemo da će postati tradicionalna baza mladih talentiranih glazbenika i Stefana Milenkovicha, koji uvijek ističe svoju dugogodišnju ljubav prema Gradu jedinstvene kulture i umjetnosti.

Ovo su njegove riječi:

”Dubrovnik me uvijek inspirira sa svojom tradicijom i poviješću, impozantnom pojavom i izuzetnim ljudima – grad koji na mene pozitivno utječe u umjetničkom, ali i ljudskom smislu. Imam jak dojam da svaki put kada sviram u Dubrovniku osjećam vibraciju samog kamena koji svira zajedno sa mnom, kao da ima magičnu sposobnost sinhronizacije s vibracijama instrumenta. Ljetnikovac Bunić Kaboga jedno je od najljepših mjesta u Dubrovniku, koji je već jedan od najljepših gradova na svijetu. Privilegija je da studenti i ja imamo priliku raditi u tako inspirativnom ambijentu koji već sam po sebi odiše umjetnošću i potiče na kreativnost. Hvala od srca!”

Pročitajte još

Devet dramskih naslova za jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

‘BIBLIOTERAPIJA’ Susret srednjoškolaca s pjesnikinjom Monikom Herceg

Dulist

PRIRODOSLOVNI MUZEJ DUBROVNIK izložba Plankton- divovi u kapljici vode ove subote

Dulist