DuList IN

NE PROPUSTITE Podmorska avantura u kinu Slavica

NE PROPUSTITE Podmorska avantura u kinu Slavica

Kinematografi Dubrovnik, Prirodoslovni muzej Dubrovnik i festival podvodnog filma “Bijeli lav” iz Rovinja sljedeće dvije nedjelje vode vas u podmorsku avanturu u kinu Slavica.

Ove nedjelje, 21. lipnja u 20 sati održat će se edukativna radionica koju će voditi muzejska pedagoginja Suzana Stanković. Uz kratko interaktivno predavanje o “Posidoniji – plućima Jadrana koja nestaju” sudionici radionice radit će s algama, morskim cvjetnicama, naučit će kako izraditi svoj herbarij. Nakon radionice, u 21 sat projekcija je višestruko nagrađivanog  dokumentarnog filma “Oceani” redatelja Jacquesa Perrina i Jacques Cluzauda te umjetničkog direktora Arnauda Le Rocha. Film je dobitnik Grand Prix-a 2012. godine na Festivalu “Bijeli lav” te prema mišljenju direktora Filipa Višića najbolji film o podmorju koji je imao priliku do sada vidjeti.

U sljedeću nedjelju, 28. lipnja, tema edukativne radionice su koralji – ukrasi mora ali i nakit. Što su to koraljni grebeni, jesu li koralji biljke ili životinje, na koji način se rukuje s crvenim  koraljima koji se dizajnerski ugrađuje na plemenite metale da bi se dobio prekrasan nakit – dođite poslušati i pogledati u kino Slavicu u u 20 sati. Nakon radionice slijedi film “Planet Ocean” australskog podvodnog snimatelja Davida Hannana, dobitnik Grand Prix-a 2013. godine na “Bijelom lavu”.
Ulaz na radionice, inače prilagođene osnovnoškolcima i srednjoškolcima, ali i svim zaljubljenicima u podmorje kao i na projekcije je slobodan.

Pročitajte još

Severina prije nastupa u Revelinu objavila video s aerodroma: ‘Ovaj čovjek me stalno prati’

Dulist

[ŽUPSKI PJAT] ‘Priče iz Mlina’ Vedrana Mezeija u mističnoj atmosferi stare mlinice obitelji Duper

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist