Kultura

NE PROPUSTITE! Orkestar najavljuje niz zanimljivih koncerata

NE PROPUSTITE! Orkestar najavljuje niz zanimljivih koncerata

Nakon uspješne serije koncerata ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće, u čast maestru Pavlu Dešpalju i povodom Svjetskog dana glazbe, Dubrovački simfonijski orkestar priprema još nekoliko koncerata prije početka Dubrovačkih ljetnih igara.

Sutra, u nedjelju 26. lipnja u 21 sat u Kneževom dvoru održat će se recital pod nazivom Od follie do linđa. Ovaj zanimljiv program izvest će publici već poznati duo – Dora Kamber na violini i Pero Škobelj na gitari. Na programu ću se naći birana djela A. Corellija, F. Rebaya, A. Piazzolle i M. Nardellija koji će svakako privući i domaću i stranu publiku.

Nakon recitala, u utorak 28. lipnja u 21 sat u Dvoru nastupa Gudački komorni orkestar DSO-a, maestro Marc Tardue i poznati kineski violinist Dan Zhu. Ovom prigodom maestro Tardue djelomično izlazi iz uloge dirigenta i svira čembalo. Svi zaljubljenici u klasičnu glazbu mogu očekivati sjajan glazbeni događaj, tim više što je Dan Zhu već nekoliko puta nastupio s Orkestrom uz odličnu recepciju publike i kritiku. Na programu će se ovaj put naći L. Sorkočević: Simfonija br. 7 u G-duru i A. Vivaldi: Četiri godišnja doba.

DSO najavljuje i recital sjajnih glazbenika Maka Grgića i Meagan Martin koji će se održati 2. srpnja u 21 sat, a posebno najavljuje opernu noć Verdi for eternity pod vodstvom maestra Huta i sjajne soliste. Ovaj će se veliki koncert održati 5. srpnja u 21 sat ispred Kneževa dvora.

Dora Kamber prvo glazbeno obrazovanje stječe u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku, u klasi prof. Žarka Grega. Kao stipendistica Grada Dubrovnika diplomirala je 2006. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Ćepulić. Iste godine upisuje pedagoško usavršavanje, Suzuki metodu, kod prof. Jeanne Janssens (Belgija). Pod mentorstvom prof. Marije Ćepulić i dr. Vjere Katalinić specijalizirala je 2017. godine na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu na temu Artikulacija u Mozartovim i Beethovenovim violinskim sonatama. Usavršavala se na seminarima kod prestižnih svjetskih pedagoga. Kao solistica i članica komornih ansambala dobitnica je visokih nagrada na regionalnim i državnim natjecanjima. Za vrijeme studija nastupa kao solist s orkestrom muzičke akademije u sklopu ciklusa Virtuoso. Redovito održava nastupe s raznim umjetničkim suradnicima u zemlji i inozemstvu te u nekoliko navrata svira solo s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Kratko vrijeme djeluje kao vanjski suradnik u Zagrebačkom komornom orkestru, u Centru za obrazovanje talenata Zagreb te u Dubrovačkom simfonijskom orkestru. Zadnjih trinaest godina radi kao profesorica violine na Umjetničkoj školi Luka Sorkočević u Dubrovniku za koje vrijeme njeni učenici osvajaju preko 70 visokih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Pero Škobelj glazbenu naobrazbu na gitari stekao je u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku, u klasi prof. Tomislava Žerovnika i prof. Maroja Brčića, a zatim na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša, gdje je diplomirao 2011. godine. Tijekom svog školovanja sudjelovao je na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u solo i komornoj kategoriji te osvojio brojne nagrade. Pohađao je brojne majstorske tečajeve koje su vodili svjetski poznati gitaristi: Zoran Dukić, Ana Vidović, Istvan Römer, Denis Azabagić, Pepe Romero, Aniello Desiderio, Franz Halász, Marco Socías, Carlo Marchione i Marcin Dylla. Od 2011. radi kao profesor gitare u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku i Cavtatu te često nastupa kao solist i član komornih ansambala.

Sve informacije i koncertima i programima DSO-a možete pronaći na stranici www.dso.hr. Za rezervaciju ili kupnju ulaznica možete nam se javiti na 091 613 7314 ili na sales@dso.hr. Isto tako, možete nas posjetiti u Slanici (Sv. Dominika 9) ili na drugim prodajnim mjestima. Sve naše sugrađane na ulazu očekuju brojne pogodnosti.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist