Kultura

[FOTO] Kultno djelo ‘Figarov pir’ izvedeno na Velikoj sceni teatra

‘Figarov pir’, kultno djelo u produkciji ansambla Opere Pannonice i orkestra Umjetničke škole Luke Sorkočevića izvedeno je na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića.

– Radi se o projektu koji baš i nije jednostavan što se tiče produkcije, ali u sebi nosi važnost što se tiče obrazovanja mladih umjetnika. Na ovaj način također se obrazuju za ono što ih zanima u budućnosti, profesionalizam u nekom od naših ili svjetskih opernih ansambala. Za naše mlade, ovo je iznimna i jedinstvena prilika i fantastičan segment obrazovanja – naglasio je Slobodan Begić na konferenciji za medije prije predstave.

Opera Pannonica operni je ansambl Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka osnovan 2010. godine, koji okuplja glazbene umjetnike grada Osijeka, profesore glazbe te brojne goste iz zemlje i inozemstva (Srbija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Južna Afrika, Sjedinjene američke države, Australija, Njemačka, Italija, Izrael, Švicarska, Kanada … ). Pored cjelovitih, scenskih opernih izvedbi, ansambl izvodi i koncertne nastupe opernih i operetnih djela, a također izvodi i ostalu vokalnu literaturu (kantate, oratorije, solo pjesme…).

U punom sastavu ansambl broji desetak vokalnih solista, 20 članova zbora i 28 članova orkestra koji zajedno čine jedinstven operni ansambl u Republici Hrvatskoj, koji se u svega nekoliko godina djelovanja već čvrsto upisao na kartu kulturnih događaja te prezentirao umjetničke kvalitete i potencijale domaćoj i inozemnoj publici.

Pročitajte još

Uspješno završen ovogodišnji ciklus izvedbi Renesansnog vrta ‘Amaryllis’

Dulist

Izvrstan spoj violine i glasovira u izvedbi Alene Baeve i Vadyma Kholodenka

Dulist

Igre prigodnim programom obilježile 750 godina od proglašenja Dubrovačkog statuta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija