Kultura

Ne propustite izložbu radova učenika Pomorske i tehničke škole

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, a povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja učenici Pomorsko-tehničke škole, u utorak, 19. travnja s početkom u 19 sati izložit će svoje radove u prizemlju Narodne knjižnice Grad nastale s namjerom poticanja svijesti o potrebi očuvanja prirodnog okoliša, mora, zelenih površina i šuma kao i prirodnih staništa riba, morskih biljaka i životinja.

Za izradu radova korišten je otpad koji je bačen i zaboravljen u prirodi, plastični predmeti, stiropor, konzerve i ambalaža.

Digitalne su se radionice preselile u Grad pod mentorstvom akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann, a u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama. Ovom se izložbom želi pokazati što je STEAM  nastava, odnosno kako suvremena nastava razvija vještine 21. stoljeća – komunikacije, kolaboracije, kritičkog mišljenja i dizajnerskih vještina.

Naime, STEAM je pojam koji podrazumijeva STEM nastavu uz dodatak A(rt), iz čega je vidljivo da se umjetnost koristi kao način da se potakne angažman, kreativno i kritičko razmišljanje o životu koji nas okružuje.

Izložba ostaje otvorena do ponedjeljka, 25. travnja radnim danima od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati.

Pročitajte još

Završna izložba maturanata slikarskog odjela Umjetničke škole ovog petka u Galeriji mladih

Dulist

Subotu provedite u Umjetničkoj galeriji!

Dulist

U Sarajevu održana promocija knjige u čast Balda Bogišića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija