Kultura

Dubrovački muzeji i Prirodoslovni muzej provest će vas kroz Dan UNESCO-ove svjetske baštine

Povodom Dana UNESCO-ove svjetske baštine i 150. godišnjice osnutka Domorodnog muzeja, Dubrovački muzeji i Prirodoslovni muzej Dubrovnik u ponedjeljak, 18. travnja 2022. s početkom u 16 sati u tvrđavi Revelin organiziraju besplatni program za građane s ciljem edukacije o svjetskom kulturnom dobru u kojem žive.

Viša kustosica Ivona Michl održat će stručno vodstvo kroz izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin, nakon kojeg će okupljeni pogledati animaciju „Od kasnoantičkog kaštela do srednjovjekovnog grada“ te obići gradske zidine s kojih će vidjeti dijelove grada i faze njegovog nastanka.

Oko 17 sati na ulazu s Pila na gradske zidine pridružit će im se djelatnice Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, kustosica Matea Martinović i muzejska pedagoginja Dubravka Tullio i predstaviti živi svijet koji raste i živi u kamenim pukotinama dubrovačkih zidina, s naglaskom na zaštićene životinje i endemske vrste poput bijele čiope i perunike.

Pročitajte još

Matica hrvatska Dubrovnik ovaj tjedan predstavlja dva naslova

Dulist

[FOTO] Miranda Rako Kuzmanić i Ivana Jovanović Trostmann izložile ‘Čar boje’ u Rimu

Dulist

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija