AktualnoGrad

“Ne prihvaćam vulgarizaciju Grada!”

"Ne prihvaćam vulgarizaciju Grada!"

Predsjednica Destinacijskog menadžmenta Pave Župan Rusković uputila je priopćenje za javnost vezano za incident na temu turista iz Australije i Novog Zelanda.

"S obzirom na netočne informacije koje se u posljednja dva dana pojavljuju u medijima, a u svezi moje izjave na konferenciji za novinare 28.ovog mjeseca, želim vas izvijestiti da sam na pitanje gospodina Marija Juriča (Dubrovnik Net TV) o tome što je Destinacijski Management napravio da dovede mlade, đake i studente zimi u Dubrovnik, odgovorila da su oni zimi u školi i na fakultetu i da mi želimo   mlade  u Dubrovniku, ali da se nadamo da neće slijediti obrasce ponašanja kakve smo doživjeli prošlog ljeta od strane grupa mladih  iz Australije i Novog Zelanda, koji su između ostalog,  trčali potpuno goli po Stradunu, povraćali,  očito pod utjecajem alkohola a možda i drugih opijata.

Dubrovnik je tradicionalno otvoren svim profilima turista, pa tako i mladima. Međutim,  kao svjetsko kulturno središte i UNESCO-v grad univerzalne kulturne vrijednosti, Dubrovnik je grad koji ima postavljene standarde i nameće određenu vrstu ponašanja. U nijednom gradu nije primjereno ni dozvoljeno  hodati gol.

Dubrovnik je grad u kojem žive ljudi, obitelji, mala djeca koja ne trebaju gledati ni doživljavati posljedice razuzdanih ponašanja nekih naših posjetitelja, a takva se vrsta ponašanja ne treba podržavati ni pod koju cijenu. Imali smo puno reklamacija na tu temu od strane ostalih turista i njihovih organizatora putovanja, a jednu od njih  prilažem ovom Priopćenju.

Treba naglasiti da je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika gđa Jelka Tepšić u dogovoru sa Uredom Gradonačelnika, službeno reagirala na spomenute događaje,  uputivši pritužbu organizatorima njihovog putovanja.

Bez obzira što je turizam osnovna gospodarska grana  Dubrovnika od koje živi veći dio stanovništva, Dubrovčani moraju zaštiti integritet statusa svoga grada i ponosno isticati lokalne vrijednosti kulture življenja. Bezglavo prodavanje grada može privremeno doprinijeti većem profitu, ali svakako narušava pravu sliku onoga što bi ovaj grad trebao predstavljati. Uvjerena sam da moje mišljenje dijele i struka i građani: ne smije se prihvatiti bezobzirna vulgarizacija Grada ni pod koju cijenu.

Kao predsjednica Radne grupe DM nekoliko puta sam bila pred odlukom raskida ugovora zbog čestog nesuglasja s Gradonačelnikom jer vrlo je teško, skoro nemoguće raditi sa onima koje ne znaju ili ne razumiju, ali zbog svoje odgovornosti prema partnerima u zemlji i svijetu i započetim projektima svaki put sam odlučila nastaviti. Svojom jučerašnjom odlukom Gradonačelnik me je riješio nedoumice.

Veseli me činjenica da je na državnoj razini  turizam  preuzela struka, a nadam se da će se vrlo brzo isto dogoditi i na lokalnim razinama.

Pave Župan Rusković"

Pave Župan Rusković na istu temu sazvala je i konferenciju za medije danas u 14 sati u uredu Destinacijkog menadžmenta.

Pročitajte još

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist