Aktualno

(Ne) povlašteni kafići

(Ne) povlašteni kafići

Našoj se redakciji obratio Miho Morović, vlasnik kafića „Black Jack“ u Bourbonu koji želi zaštititi svoje poslovanje i u tome traži podršku javnosti.

Od kada sam otvorio imam problema s policijom koja, bar tako govore, svaki vikend dolazi na pozive susjeda.

To već traje godinama, istovremeno dok se moj zatvara svi okolni kafići uredno rade. U zadnjih sam 2 mjeseca platio dvije kazne zbog preglasne muzike. Opet samo ja! Prošlu su mi subotu došli iz splitske ispostave Sanitarne inspekcije, jedan od njih nikome nije se predstavio, ušao je i izašao iz Black Jacka i nakon 10 minuta se vratio s nekoliko kolega i policijom, rekao da je izmjerio preveliku buku i zatvorio mi kafić na 8 dana. Isto se dogodilo s Ferrarijem, dok ostalima nisu ni ulazili u objekte. Zašto sve to pričam i što ovim želim? Želim da to sve prestane ili da svima bude isto. Da svi radimo pod istim uvjetima, a ne da se meni kafić zatvara u ponoć, a susjedni lokali rade do 2 i po ujutro i puštaju muziku – pita se Morović.
 
PETICIJA „SUSJEDSTVA“
 
Nastavlja kako mu baš svaki vikend, svaki petak i subotu dolazi policija, gasi muziku i rastjeruje goste.
– Razgovarao sam s jednim od policajaca neslužbeno prije mjesec dana i on mi je kazao da svaku noć dobivaju prijave protiv mene, a većinom da ne zateknu niti buku, niti da radimo. Preporučio mi je da riješim to sa susjedstvom, kako ni oni ne bi morali svaku večer dolaziti u Black Jacka. Konkretno znam za Konka da me prijavljuje. Pisao je peticiju stanara Sanitarnoj inspekciji, koju sam vidio i bili su potpisani on, njegove dvije kćeri, od kojih jedna ne živi tu, njegov brat koji je u to vrijeme bio na brodu, njegova žena i sin i još jedna osoba. Na temelju te peticije su oni došli!? Ja bih samo htio znati je li za svakoga sve isto!? Imamo li pravo svi poslovati pod istim uvjetima ili postoje oni koji mogu i oni koji ne mogu – odlučan je saznati Miho Morović.

Želim da svi radimo pod istim uvjetima, a ne da se meni kafić svaki vikend zatvara u ponoć, a susjedni lokali rade do 2 i po ujutro i puštaju muziku. Ja bih samo htio znati je li za svakoga sve isto!? Imamo li pravo svi poslovati pod istim uvjetima ili postoje oni koji mogu i oni koji ne mogu!?

Ističe da u njegovom kafiću nikad nije zabilježen niti jedan eksces, niti jedna tuča niti incident. To su većinom djeca čije roditelje poznaje i kaže koji su pristojna djeca.

– Stoga tražim zaštitu javnosti i trebaju li postojati „povlašteni“ i „nepovlašteni“. Tražim zaštitu svih državnih službi jer ovo je prevršilo svaku mjeru!
 
 

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist