Aktualno

NE NASJEDAJTE! Po gradu traže potpise i donacije za međunarodni centar za osobe oštećena sluha!

Dvije ženske osobe iskoristile su subotnje predvečerje i gužvu na Stradunu za prikupljanje navodnih potpisa podrške, ali i donacija za osobe oštećena sluha i siromašnu djecu. Na papiru na kojem su skupljale potpise, a nakon kojih traže i donacije, piše ‘Regionalni dokaz gluhih osoba s invaliditetom i siromašne djece’ uz dodatak: ‘želim otvoriti međunarodni centar’. Tu je i prijevod na engleski jezik koji nas je doveo i do upozorenja talijanske policije očito – na očito prevarante!

Naime, Državna policija Italije upozorila je svoje građane na lažne dobrotvore koji im nude dokument sličan ovom koje su dvije ženske osobe, očito strankinje, nudile na Stradunu našim sugrađanima i posjetiteljima. A na njemu na engleskom jeziku piše isto kao i na ovom sa Straduna: Regional certification physical hearing oppressed people an for poor children.

-Oni koji vam pokažu ovaj dokument ne prikupljaju novac u dobrotvorne svrhe niti za udruge gluhih! – upozorila je talijanska policija te dodala kako je riječ o lažnim dobrovoljcima ili tobožnjim osobama oštećena sluha koji samo žele dobiti novac ili pokrasti ljude kojima se obraćaju iskorištavajući njihovu nepažnju.

Sličan modus operandi već je zabilježen u više navrata u Zagrebu, ali i po drugim gradovima. Portal ZG-magazin domogao se, naime, fotografije sličnog dokumenta na kojemu je stajao naziv nepostojeće Nacionalne udruge za gluhe i tjelesno potlačene ljude i za siromašnu djecu, a na vrhu tog ‘dokumenta’ su iste oznake kao i na ovom sa Straduna. Prema pisanju građana po društvenim mrežama ‘operiraju’ posljednjih dana po svim dijelovima grada. Stoga, pripazite kome dajete donacije.

blank

Pročitajte još

Pater Mirko Nikolić predvodio svetu misu uz blagdan zaštitnika policajaca

Dulist

INSPEKCIJA NALOŽILA Vićan mora ukloniti ogradu koja priječi pristup pomorskom dobru!

Dulist

Hrvatska delegacija odala počast žrtvama logora Morinj

Dulist