Aktualno

Gradonačelnik osudio napad na Legaza i pozvao građane: Prijavite uzurpatore pomorskog dobra

Gradonačelnik Mato Franković osudio je napad na Igora Legaza, koji se dogodio tijekom snimanja HRT-ovog priloga o rušenju zida kraj Ville Elite.
-Apsolutno osuđujem napad na gospara Legaza koji je prilikom davanja izjava na pomorskom dobru napadnut od strane djelatnika tvrtke Royal Resort. Bahatost, arogancija, nebriga za javno dobro nešto je što pod zajednički nazivnik možemo staviti za sve uzurpatore pomorskog dobra. Tek će se u nadolazećim mjesecima otkriti koliko je takvih – istaknuo je gradonačelnik u objavi na Facebooku.
-Naime, u trenutku kada Gradu Dubrovniku budu u potpunosti dodijeljene ovlasti za kontrolu i nadzor pomorskog dobra krenut ćemo u borbu s uzurpatorima javnog pomorskog dobra. Zid pored Ville Elite je samo jedan od primjera, ništa drugačiji nije bio primjer uzurpacije pomorskog dobra na Lapadskoj obali. Počeli smo svakodnevno zaprimati prijave od strane naših sugrađana o tome gdje se i kako uzurpira pomorsko dobro stoga smo se odlučili otvoriti posebnu email adresu prijaviuzurpaciju@dubrovnik.hr kako bi naši sugrađani mogli prijaviti sve zloupotrebe na pomorskom dobru, ali i na javnom dobru u gradu Dubrovniku – poručio je.

Foto: Facebook/Mato Franković

Pročitajte još

HZJZ O RIZICIMA Što je fentanil i zašto je toliko opasan?

Dulist

Pater Mirko Nikolić predvodio svetu misu uz blagdan zaštitnika policajaca

Dulist

INSPEKCIJA NALOŽILA Vićan mora ukloniti ogradu koja priječi pristup pomorskom dobru!

Dulist