Aktualno

NE EMITIRA SIGNAL Antena ‘ne mrda’! Traži se nova lokacija na Kalamoti

NE EMITIRA SIGNAL Antena ‘ne mrda’! Traži se nova lokacija na Kalamoti

Hrvatski telekom d.d. u suradnji s Gradom Dubrovnikom intenzivno traži novu lokaciju za premještaj antenskog sklopa. Još nemamo podatak o micro lokaciji, ali bi u svakom slučaju tre­bala biti izvan naselja Donjeg Čela – odgovorili su nam iz Grada Dubrov­nika na upit o, za brojne stanovnike Donjeg Čela, problematičnom anten­skom prihvatu u samom središtu nase­lja. Antena je i dalje na istom mjestu, iako su iz Gradske uprave njegovo pre­mještanje najavili početkom četvrtog mjeseca ove godine. Naime, samo dva dana nakon što nam se anonimni mje­štanin Donjeg Čela, zabrinut za zdrav­lje otočana, a pogotovo djece, požalio na ‘prijeteću’ antenu koja je postav­ljena na zgradu poslovnice Hrvatske Pošte, iz Grada Dubrovnika su reagi­rali istaknuvši:
— Hrvatski Telekom d.d. izvijestio je Grad Dubrovnik početkom travnja ove godine da je ova tvrtka započela s poduzimanjem aktivnosti u svrhu rea­lizacije premještanja antenskog pri­hvata sa zgrade koja se koristi kao ured Hrvatske pošte, a nalazi se u samom središtu Donjeg Čela na otoku Kolo­čepu. Iz Hrvatskog Telekoma naveli su tada da će antenski sklop u najkra­ćem mogućem roku premjestiti s loka­cije kat. čestica 48/2 k.o. Koločep na drugu primjerenu lokaciju – napisali su početkom travnja.

‘Ne emitira signal’
Rezultat je to, kazali su, pravovremenog i žurnog reagiranja Grada Dubrovnika, koji je još 11. veljače 2020. godine putem svog nadležnog Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom zatražio uklanjanje antenskog prihvata.
— Grad Dubrovnik kao vlasnik pro­stora nije odobrio postavljanje nave­denog antenskog sustava na zgradu Hrvatske pošte u Donjem Čelu niti je suglasnost za isto zatražena, a nje­govo postavljanje izazvalo je negodo­vanje mještana koji su izrazili bojazan da im je ovakvim postupanjem HT-a ugroženo zdravlje. Izvanredna situa­cija s epidemijom koronavirusa, naža­lost, privremeno je usporila postupak uklanjanja antenskog prihvata s pred­metne lokacije – rekli su. Napomenuli su, tada, ali i sada u odgovoru, kako je ‘postojeći antenski sustav na čest.zgr. 48 k.o. Koločep ‘ugašen’, ne emitira signal, a bit će premješten nakon nala­ženja nove lokacije’. • MP

Objavljeno u tiskanom izdanju DuList, 8. srpnja 2020.

Pročitajte još

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist

NIKOLINA FARČIĆ O DUBINI: Izlazili smo im u susret. Dužni su TUP-u više od 38 tisuća eura

Dulist