Kultura

Naučite tehnike lončarstva na besplatnoj radionici u Lazaretima

Naučite tehnike lončarstva na besplatnoj radionici u Lazaretima

Dubrovačka baština d.o.o. objavljuje poziv svim zainteresiranim osobama starosne dobi iznad 16 godina za sudjelovanje u besplatnoj radionici lončarstva koja će se odvijati tijekom listopada 2020. godine u sklopu postprojektnih aktivnosti Lazareta kreativne četvrti Dubrovnika, u suradnji s DEŠOM Dubrovnik. Koncept radionice lončarstva osmislila je keramičarka Anamarija Bezek pod čijim će se vodstvom radionica i održavati.

Zbog epidemioloških mjera koje je potrebno zadovoljiti, primat će se ograničeni broj zainteresiranih polaznika, stoga iz Dubrovačke baštine mole sve zainteresirane da se što prije prijave. Nakon prijave odredit će se ograničeni broj zainteresiranih prema redoslijedu prijave te će isti biti pozvani na inicijalni sastanak 9. listopada .2020., u 17 sati u Lazaretima u prostorijama koje koristi Udruga Deša (8. lađa), gdje će se dati jasne upute za daljnje aktivnosti i biti izvršena podjela u dvije grupe.

Radionice će se odvijati subotama i to 10.10., 17.10. i 24.10. u dvije grupe. Prva će grupa svaku navedenu subotu započeti s radom u 9.30, a završiti u 11.30, a druga grupa će svaku navedenu subotu započeti s radom u 12, a završiti u 14 sati. Vrijeme održavanja podložno je promjenama.

Kroz radionicu polaznici će naučiti osnove oblikovanja i ukrašavanja predmeta od gline.

Kratke upute za sudionike radionice:

– svaki polaznik dužan je na radionicu donijeti masku te se pridržavati propisanog razmaka

– svaki polaznik dužan je na radionicu donijeti pregaču, staru pamučnu krpu i rolu troslojnog kuhinjskog ubrusa

– obavještavaju se polaznici da na lončarskom kolu nije moguće raditi geliranim noktima

-Molimo sve zainteresirane da se za prijave obrate djelatnici Dubrovačke baštine d.o.o., stručnoj suradnici za razvoj publike i obrazovne programe Ivani Marinović putem emaila: ivana@dubrovackabastina.com ili putem mobitela: 099 357 5032 – pozivaju iz Dubrovačke baštine.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist