Kultura

JESENJI GLAZBENI MOSKAR Večer serenada u Dvoru

U sklopu ciklusa Jesenji glazbeni moskar koji se kroz listopad održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, u petak, 9. listopada u atriju Kneževa dvora nastupit će Gudački komorni ansambl DSO-a pod vodstvom maestra Pavla Zajceva, a koncert nosi naziv „Večer serenada“. Početak koncerta je u 20.30 sati.
Tako će se na programu naći Elgarova Serenada za gudače u e molu, Concertina za gudače skladatelja Ivana Brkanovića i Dvořákova Serenada za gudače u E duru. U sklopu ciklusa Jesenji glazbeni moskar održavat će se koncerti svakoga petka do kraja listopada.
Hrvatski dirigent, violončelist i pedagog Pavle Zajcev ponajviše je poznat kao solistički, komorni i orkestralni glazbenik. Violončelo je diplomirao 1998. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja nakon kojeg se usavršavao na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi prof. Ivana Monighettia.  Kao komorni glazbenik sudjelovao je na mnogim festivalima te surađivao s umjetnicima kao što su Julian Rachlin, Mischa Maisky, Torleif Thedeen, Lawrence Power, Gordan Nikolić, Đuro Živković, Edin Karamazov i dr. Od 2010. djeluje kao stalni suradnik ansambla Antiphonus pod vodstvom Tomislava Fačinija. Od 2002. – 2010. godine bio je solo-čelist u Simfonijskom orkestru HRT-a, od 2005. radi kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2017. upisao je studij dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Mladena Tarbuka i Tomislava Fačinija. Svoj dirigentski debut ostvario je 2011. sa Gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu čiji je dirigent i umjetnički ravnatelj bio od 2011. – 2014. Redovito snima za Hrvatsku radio-televiziju.

Pročitajte još

Luku Paljetku uručena nagrada ‘Iso Velikanović’ za životno djelo

Dulist

ODLIČAN VIKEND U LAZARETIMA Izložba ‘Mura Incognita’, Fortress VR Game Room i radionica izrade novca

Dulist

PRAZNIK FRANKOFONIJE Izložba velikog Iva Pervana i okrugli stol o baštini i lokalnom razvoju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija