Politika

NATAŠA GABRIČEVIĆ Koliki mora biti utjecaj Grabovice na Omblu da gradonačelnik reagira?

NATAŠA GABRIČEVIĆ Koliki mora biti utjecaj Grabovice na Omblu da gradonačelnik reagira?

Koliko velik treba biti utjecaj Grabovice na Omblu, a time i na zdravlje naših sugrađana, da bi gradonačelnik i gradska uprava napokon prestali odlagati otpad na lokaciji za koju svi znamo da je u trećoj zoni sanitarne zaštite izvorišta Ombla?  – pita bivša direktroica Čistoće i potpredsjednica dubrovačke podružnice HNS-a Nataša Gabričević u priopćenju za medije.

-Ponavljam – zatvaranje Grabovice je prvi i najveći korak u rješavanju zaštite izvora Omble! Zapanjuje me lakoća s kojom je gradonačelnik Franković jučer na Gradskom vijeću rekao da veza Grabovice i Omble nije ništa novo te pokušao biti duhovit s navodom ‘para da je otkrila Ameriku’, misleći pritom na moju nedavnu konferenciju za medije, i dodao da Grabovica u niti jednom trenutku nije imala značajan utjecaj na onečišćenje izvorišta na Ombli, čime je ujedno priznao da taj utjecaj postoji! Ovako neprimjerena i žalosna izjava svakako ne priliči funkciji koju obnaša.

Ipak, možda najvažnija informacija koju su naši sugrađani mogli saznati jučer došla je od strane dogradonačelnice Tokić koja je rekla da će Grabovica ići u sanaciju tek kad se u Zagrebu riješi prelaz otpada preko granice, što će se očekuje u idućih godinu dana!

Dakle, rezime ovog slučaja bio bi – gradska uprava svjesna je povezanosti Grabovice i Omble i potencijalne ugroze, ali svjesno tu opasnost umanjuje i čeka da taj problem riješi netko u Zagrebu!
Gurajući poput noja glave u pijesak dok opasnost ne prođe, ujedno propuštaju vidjeti kako se rješenje ovog problema već sada može pronaći u našem susjedstvu. Tako Općina Orebić svoj otpad odvozi preko Trpnja morskim putem do Ploča, a sam Grad Dubrovnik našao je način da odvojeno prikupljeni otpad stigne do većih centara na daljnju oporabu.

Stoga gradonačelnika još jednom pozivam da prestane obmanjivati javnost! Svrha politike je služenje općem dobru, rad za boljitak zajednice i briga za bolji život svih sugrađana, a ne zataškavanje i bojanje problema šarenim penilom u nadi da će sami nestati.

Gradonačelniče Franković, u Vas više nemamo povjerenje. I imamo dobrog razloga za to. Digli ste ruke za zatvaranje Grabovice i prestanak odlaganja otpada tamo, pa ste odmah nakon izbora promijenili odluku, zbog čega se i dan danas odlaže na Grabovici. Zato Vam ni ja, ali ni naši sugrađani, više ne vjerujemo.
Oni koji u svojim priopćenjima tvrde da niste odgovorni, nisu u pravu. Odgovorni ste upravo jer ste donijeli odluku kojom ste omogućili da se i dalje odlaže na Grabovici – ističe Nataša Gabričević.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist