Kultura

NASTUPAO NA LJETNIM IGRAMA Iznenada preminuo mladi glumac Robert Budak

NASTUPAO NA LJETNIM IGRAMA Iznenada preminuo mladi glumac Robert Budak

Mladi i talentirani 27. godišnji glumac Robert Budak iznenada je preminuo ove nedjelje. Budak je dubrovačkoj javnosti poznat, među ostalim, po ulozi Romea u predstavi ‘Romeo i Julija’ u režiji Jagoša Markovića na Dubrovačkim ljetnim igrama 2014. i 2015.

Robert Budak rođen je 21. ožujka 1992. u Zagrebu. Nakon osnovne škole u Sesvetama, upisao je opću gimnaziju Tituša Brezovačkog. Studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu upisuje u rujnu 2011. godine. Preddiplomski studij završava 2015. godine. Uz filmove Zagreb Cappuccino (2014.) Vanje Sviličić i S one strane (2016.) Zrinka Ogreste, manje epizodne uloge ostvario je u televizijskim serijama Stipe u gostima i Horvatovi, te je sudjelovao u različitim radio dramama, emitiranim na Trećem programu Hrvatskog radija.

Akademske godine 2016./2017. postao je stipendist Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM). Akademiju završava u rujnu 2017. a u listopadu 2017. postaje član ansambla ZKM-a. Nastupa u predstavama Sherlock Holmes, Alisa u zemlji čudesa, Tit Andronik, Zdrav i čisti dom u ZKM-u, Taksimetar u Teatru Exit. U studenome 2017. dobiva nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, za ulogu u predstavi Taksimetar Gorana Vojnovića u režiji Matka Raguža i produkciji Teatra Exit iz Zagreba. 2018. je nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drame.

Foto: Mare Milin/ZKM

Izvor:ZKM

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist