Županija

Nastavljene aktivnosti na komasaciji Konavoskog polja

Sastankom i očevidom kroz samo Konavosko polje, s predstavnikom Hrvatskih voda kao nositeljem projekta navodnjavanja ovog područja, nastavljene su aktivnosti u svrhu stavljanja polja u gospodarsku namjenu.

Naime, župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo održali su radni sastanak na temu nastavka aktivnosti u svrhu komasacije Konavoskog polja, a sastanku su nazočili načelnik Općine Konavle Božo Lasić, voditelj nacionalne jedinice za provedbu navodnjavnja Marinko Galiot i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić.

Kako je utvrđen razvojnim strategijama Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Konavle te slijedom ranije utvrđenim hodogramom aktivnosti, Konavosko polje predstavlja iznimni gospodarski poljoprivredni resurs za područje Općine Konavle i Dubrovačko – neretvanske županije. Obilaskom polja u svrhu izrade plana navodnjavanja polja koje provode Hrvatske vode odredit će se značajne infrastrukturne smjernice važne za revitalizaciju polja i njegovu osnovnu namjenu. Ranije utvrđenim hodogramom aktivnosti određen je obuhvat Konavoskog polja koji će biti predmet komasacije. Provedbom komasacije odijelit će se državno od privatnog zemljišta te će jedno i drugo biti opremljeno cestovnom infrastrukturom te sustavom navodnjavanja.

Uz sudjelovanje Hrvatskih voda te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Konavle nastavit će s ovim složenim postupcima u svrhu što skorijeg stavljanja polja u funkciju njegove osnovne namjene s obzirom da isto ima gospodarski, razvojni, demografski i turistički značaj.

Pročitajte još

BEZOBRAZLUK U KONAVLIMA Netko je srušio međe i suhozide i ‘usput’ posjekao stabla!

Dulist

DOBROSLAVIĆ ‘Zakon kojim se svojataju dubrovački književnici potvrđuje da velikosrpski projekt nije zamro’

Dulist

Koliko stanovnika imaju mjesta u Konavlima, Župi dubrovačkoj i Primorju?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija