Aktualno

Nastavlja se potraga za troje nestalih u dubrovačkom akvatoriju

gorivo orsan kapetanija

Koordinirana spasilačko-potražna akcija za nestalima u teškoj pomorskoj nesreći, koja u dubrovačkom akvatoriju kontinuirano traje od 24. travnja, nastavlja se i u četvrtak.

Kako ističu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, akcija će se sa sutrašnjim danom nastaviti ‘u okviru redovnog nadzora sigurnosti plovidbe’.

-MRCC Rijeka sa nadležnom LK Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama koordinirala je u angažmanu značajnih ljudskih i tehničkih resursa opsežnu i složenu spasilačko – potražnu akciju za preostale tri osobe koje su nestale nakon teške pomorske nesreće u dubrovačkom akvatoriju, u suradnji sa Pomorskom policijom Dubrovnik, Obalnom stražom RH, Hrvatskom gorskom službom spašavanja te brojnim privatnim i pravnim osobama koje su se dragovoljno priključili u potragu, a o čemu je resorno Ministarstvo redovito izvještavalo hrvatsku javnost putem priopćenja te dnevnih obavijesti – javljaju iz Ministarstva.

-U skladu sa ranije komuniciranim informacijama teška pomorska nesreća, koja se dogodila u utorak navečer, 25. travnja u Koločepskom kanalu između uvale Paklena i uvale Brsečinem, i koja je za posljedicu imala četvero smrtno stradalih, dvoje ozlijeđenih te tri nestale osobe za kojima se i dalje traga u okviru redovnog nadzora iz nadležnosti Lučke kapetanije Dubrovnik. Sve smrtno stradale, ozlijeđene i nestale osobe hrvatski su državljani koji su u trenutku nesreće kao putnici i članovi posade plovili na gumenjaku po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima na moru do trenutka sudara sa brodom Danče, iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik, a koji je u tom vremenu obavljao hitan medicinski prijevoz prema mjestu Sobra, na otoku Mljetu – ističu iz Ministarstva.

-O uzrocima ove teške pomorske nesreće u tijeku je očevid Lučke kapetanije Dubrovnik i Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, dok Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom RH provode istražne radnje – stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte još

Idu li studij i sport ruku pod ruku? Saznajte od vrhunskih dubrovačkih sportaša!

Dulist

DIVNA VIJEST Osnovna škola Montovjerna nosit će ime Luko Paljetak

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist