Aktualno

NAŠI VATROGASCI JOŠ SU U PETRINJI Ivo Franušić: ‘Čeka nas još puno posla, ali vidi se pomak’

Postrojbe vatrogasaca iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije već su tjedan dana u potresom porušenoj Petrinji i Sisku. Od potresa je prošlo upravo sedam dana, a naši su vatrogasci odmah u popodnevnim satima krenuli pomoći. Predsjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Franušić istaknuo je ovog utorka za DuList kako se u Petrinji i dalje nalaze 32 pripadnika vatrogasnih postrojbi naše županije te kako su napravili smjenu.

-Radimo četiri dana, a onda pravimo smjenu. Vjerojatno ćemo za nekih desetak dana početi smanjivati broj ljudi. I dalje radimo na skidanju dimnjaka, kupa, pokrivanju krovova najlonima – govori Franušić.

Ističe kako je jako puno kuća srušeno te kako ih sve čeka još puno posla, ali da se vidi pomak.

-Ljudi nisu više toliko prepadnuti kao na početku i sami su počeli ulaziti u kuće, penjati se na krovove, pomažu popraviti i spasiti što se može. Dolaze im prijatelji i rodbina, pomažu. Prvotni šok je prošao i već je puno drukčije. Iako, potresi svako malo tresu nije ugodno – zaključio je Franušić.

Pročitajte još

‘ORSULA 1944.-2021.’ Lasić: ‘Ovo je strašna tragedija. Ovo je početak katarze hrvatskog naroda’

Dulist

‘SOLIDARNOST NA DJELU 2021.’ Crveni križ poziva: ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji!’

Dulist

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija