DuList IN

Naša Tere primila prestižno odlikovanje: ‘Ovo ću priznanje čuvati u srcu’

Tereza Kesovija

Našoj glazbenoj divi Terezi Kesoviji u četvrtak je francuski veleposlanik Gael Francois Veyssière uručio odličje Časnika reda umjetnosti i književnosti za njezin predan rad povezivanju Hrvatske i Francuske kroz kulturu, prenosi Večernji list. Tom prilikom premijerno je prikazan i spot za pjesmu ‘Kilimanjaro sans neige’ čiji tekst potpisuje Serge Lama.

– Imam nebrojeno priznanja, ali Francuska je duboko u mom srcu zato što sam u njoj od 1965. godine. I to je ljepota moje profesije kojoj je priznat rad na zajedništvu dviju zemalja – rekla je i dodala:

-Ako više ništa ne postignem u karijeri, ovo ću priznanje čuvati u srcu – istaknula je Kesovija u središnjem Dnevniku HRT-a.

Terezi Kesoviji francusko ministarstvo kulture je još 1999. godine, na temelju ovlasti koje je dobilo od predsjednika Francuske Republike, dodijelilo visoko odlikovanje ‘Viteza reda umjetnosti i književnosti’. To odlikovanje je također zaslužila zbog iznimnog doprinosa kulturnim odnosima između Francuske i Hrvatske, kao i zbog njezine karijere u Francuskoj, te promocije francuskog jezika i šansone.

Pročitajte još

‘PRIZORI IZ BRAČNOG ŽIVOTA Uspjela adaptacija kultne Bergmanove serije

Dulist

NI SNIJEG NI VJETAR GA NISU ZAUSTAVILI! Zlatkov uspon na najviši vrh Turske – Veliki Ararat

Maria Prkut

[VIDEO] PREDIVNI ‘PTIĆI GUNDULIĆI’ Poslušajte pjesmu ‘Jesen’ u izvedbi Une i 3. B!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija