Zanimljivosti

‘NAŠ SIN ŽELI BITI HRVATSKI VOJNIK’ Priča koja izaziva suze i ispunjava srce ponosom

Djelatnicima Muzeja Domovinskog rata jedno je pismo zahvale njihova posjetitelja posebno privuklo pozornost. Divnu priču koju pismo prenosimo i mi.

Na samom početku, posjetitelj ističe kako su bili na putovanju u Hrvatskoj. Pet noći proveli su u Splitu, a pet u Dubrovniku. Bili su iznenađeni gostoljubivošću i ljepotom, kako zemlje, tako i ljudi. Njegove brige oko putovanja sa sinom koji ima intelektualne poteškoće nestale su, i to ubrzo nakon što su stigli, spominjući domaćine koji su im bili od velike pomoći. No, jedna je situacija stvorila suze u očima i ispunila srce ponosom, pogotovo što je unuka hrvatskih doseljenika.

– Dok smo bili u Muzeju Domovinskog rata u Dubrovniku, sinu smo (koji ne zna čitati) čitali sve informacije o postavu. Kad je naš sin počeo shvaćati detalje rata, rekao je da se želi pridružiti hrvatskoj vojsci. Rekli smo mu da ne može jer nismo hrvatski državljani, i odšetao je pogledati ostale prikaze. Kad sam ga ponovo pronašao, razgovarao je s čovjekom koji je uzeo naše karte na vratima i rekao mu da se želi pridružiti hrvatskoj vojsci. Brzo sam odmaknuo sina od čovjeka i rekao mu: ‘Josh, ne trebaju svi na svijetu znati što želiš raditi’ – navodi se u pismu. Zaposlenik koji je stajao na vratima podignuo je svoju ruku i rekao da pričekaju. Otišao je do ureda, vratio se i dao malenom Joshu značku Hrvatske vojske. Rekao mu da je dobrodošao u vojsku što je malenog Josha oduševilo!

-Ne mogu objasniti čudo koje sam osjećao zbog velikodušnosti i ljubaznosti ovog čovjeka. Ako netko zna tko je radio u Muzeju Domovinskog rata 7. kolovoza 2019., javite mu da je ovo najcjenjeniji suvenir našeg putovanja i njegovu ćemo dobrotu nositi u svojim srcima do kraja života – napisano je u pismu s potpisom Shawn O’Neal Staley.

Pročitajte još

NOĆNI KLUB NA PRODAJU La Bombonera na tržištu za 1,6 milijuna eura

Dulist

BAJKOVITI PRIZORI Lazar Badanjac i Lukša Lukšić na najvišoj točki Hrvatske!

Dulist

Prošlo je 120 godina od postavljanja Bukovčeve kompozicije na strop teatra

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija