Kultura

NARODNA KNJIŽNICA GRAD Popularna ‘Slagalica’ slavi peti rođendan!

NARODNA KNJIŽNICA GRAD Popularna 'Slagalica' slavi peti rođendan!

Dvodnevnim programom Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa ‘Slagalica’ obilježit će peti rođendan u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Proslava započinje u četvrtak, 3. svibnja u 18.30 podsjetnikom na objavljene knjige za odrasle čitatelje te predstavljanjem najnovijeg izdanja, to jest znanstveno-fantastičnog stripa ‘Telekintec’ autora Zlatka Tomića. Uz autora u programu će sudjelovati i strip-autor Goran Jovović, poznatiji kao Mr.Gud. U popratnom programu nastupit će učenici  Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Proslava se nastavlja u petak, 4. svibnja u 18 sati prigodnim programom za djecu i mlade. Gosti večeri su bajkopričalica Jasna Held te učenici osnovnih škola Lapad i Župa Dubrovačka, a bit će to i prilika prisjetiti se knjiga za najmlađe koje su u proteklih pola desetljeća objavljene u izdanju ‘Slagalice’.

Povodom petog rođendana članovi „Slagalice“, a trenuto ih je 17, žele podsjetiti javnost na svoja dosadašnja izdanja kojih je bilo 15, a do kraja 2018. najavljuju još četiri nova. „Slagalica“ je nevladina i neprofitna organizacija upisana u Registar udruga RH, a osnovana je 2013. s ciljem afirmiranja i promicanja knjige i stripa na području Grada Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanske županije, s posebnim naglaskom na književnosti za mlade i djecu.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist