Aktualno

Napustio nas je Zlatko Saračević, bivši trener RKHM Dubrovnik

Napustio nas je Zlatko Saračević, bivši trener RKHM Dubrovnik

Tužna vijest stigla je iz Koprivnice, preminuo je bivši trener RKHM Dubrovnik Zlatko Saračević.

Trener Podravke Vegete Zlatko Saračević nije se osjećao dobro nakon derbija s Lokomotivom, u kojem je koprivnička ekipa večeras slavila 32:29.

Saračević je poslije utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć.

Liječnici su ga reanimirali 40-ak minuta, ali nažalost nisu uspjeli, piše Podravski.hr

Podsjetimo, Saračević je u RKHM Dubrovnik došao iz PPD Zagreb u 2016. te ga je uveo u južnu skupinu Prve hrvatske lige. U prvoj prvoligaškoj sezoni s Dubrovčanima je osvojio treće mjesto, a klub je napustio 2017. vrativši se u PPD Zagreb. Još kao trener RKHM Dubrovnik postao je pomoćnikom tadašnjeg rukometnog izbornika Lina Červara.

Saračević je rođen u Banjoj Luci 1961., a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. S hrvatskom reprezentacijom je bio olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa Svjetskog prvenstva na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu. Godine 1992. i 1993. je bio klupski europski prvak s RK Zagrebom. Kao član reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport ‘Franjo Bučar’.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist