Aktualno

Napustio nas je Radomir Tešanić Tešo

Napustio nas je Radomir Tešanić Tešo

Napustio nas je glazbenik i pjevač Radomir Tešanić Tešo, član izvorne postave Maestrala.
Ovaj rođeni Varaždinec čiji su pradjedovi stigli na sjever Hrvatske iz austrijskog Burgenlanda, u Dubrovnik je na studij došao 1966. godine.
-Došao sam u Dubrovnik studirati i tu sam ostao svoj čitav život. Nakon završene Više turističke škole odmah smo se zapošljavali u Atlasu, gdje su jedva čekali da im dođe stručni kadar. Potom sam uz posao uspio i diplomirati na tadašnjem FTVT-u. Nakon završene više turističke škole govorio sam njemački, engleski, francuski i talijanski. Gdje god bih došao, nastala bi pomama – priča nam Tešo, posebno opisujući dio svoje karijere provedene na Atlasovom kruzeru ‘Ambasador’, na kojem je bio cruise manager – rekao nam je u travnju 2018. godine kada smo s njim razgovarali povodom potonuća broda ‘Manana’ u Rijeci dubrovačkoj.

-Od prvog dana u Dubrovniku pjevam i sviram. U Turističkoj školi su sa mnom bili Srđan Gjivoje, Ivo Miloš, Darko Pešice, Nikša Drobnić. Kad su čuli kako pjevam povukli su me u Linđo pa u njihovu klapu. Onda me Krešo Magdić zvao u klapu Maestral, tako da sam bio član one prve postave koja je godinama pobjeđivala na Omišu. Skoro devet godina sam bio u Linđu, a u Maestralima skoro pet, kao prvi tenor. I danas znam s njima zapjevati. Najviše se volim družiti s prijateljima, s kojima znaš kakvu glazbu vole, ali i koliko vole pojesti i popiti. Nastupao sam i s Trubadurima na poziv Marka Breškovića, kad su Laci i Bobo napustili grupu. Oliver Dragojević je stao za klavijaturu, a ja za gitaru. Plovili smo brodom cijelim Jadranom, svaki dan bili u drugom portu, svirka s broda. Danas kad sam u penziji pjevam s mojom generacijom u klapi Kolafjaka Frana Lubure. Uz nas su još Miho Bulić, Darko Pešice… Sve skupa osam klapaša. Imamo o čemu pričati, volimo pojest i popit, a imamo i stalne angažmane preko ljeta u Uvali Lapad. Nije ni preteško ni previše. Gusta me dok me drži zdravlje. A glas će držati, Bogu hvala. Prošla su vremena kad smo se derali po 2-3 dana bez kontrole pa nismo mogli govorit danima. Današnja mladost se samo dere, ‘jači tlači’, bez sluha – istaknuo je između ostaloga tada za DuList Tešo.

 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist