Aktualno

Napustio nas je Radomir Tešanić Tešo

Napustio nas je glazbenik i pjevač Radomir Tešanić Tešo, član izvorne postave Maestrala.
Ovaj rođeni Varaždinec čiji su pradjedovi stigli na sjever Hrvatske iz austrijskog Burgenlanda, u Dubrovnik je na studij došao 1966. godine.
-Došao sam u Dubrovnik studirati i tu sam ostao svoj čitav život. Nakon završene Više turističke škole odmah smo se zapošljavali u Atlasu, gdje su jedva čekali da im dođe stručni kadar. Potom sam uz posao uspio i diplomirati na tadašnjem FTVT-u. Nakon završene više turističke škole govorio sam njemački, engleski, francuski i talijanski. Gdje god bih došao, nastala bi pomama – priča nam Tešo, posebno opisujući dio svoje karijere provedene na Atlasovom kruzeru ‘Ambasador’, na kojem je bio cruise manager – rekao nam je u travnju 2018. godine kada smo s njim razgovarali povodom potonuća broda ‘Manana’ u Rijeci dubrovačkoj.

-Od prvog dana u Dubrovniku pjevam i sviram. U Turističkoj školi su sa mnom bili Srđan Gjivoje, Ivo Miloš, Darko Pešice, Nikša Drobnić. Kad su čuli kako pjevam povukli su me u Linđo pa u njihovu klapu. Onda me Krešo Magdić zvao u klapu Maestral, tako da sam bio član one prve postave koja je godinama pobjeđivala na Omišu. Skoro devet godina sam bio u Linđu, a u Maestralima skoro pet, kao prvi tenor. I danas znam s njima zapjevati. Najviše se volim družiti s prijateljima, s kojima znaš kakvu glazbu vole, ali i koliko vole pojesti i popiti. Nastupao sam i s Trubadurima na poziv Marka Breškovića, kad su Laci i Bobo napustili grupu. Oliver Dragojević je stao za klavijaturu, a ja za gitaru. Plovili smo brodom cijelim Jadranom, svaki dan bili u drugom portu, svirka s broda. Danas kad sam u penziji pjevam s mojom generacijom u klapi Kolafjaka Frana Lubure. Uz nas su još Miho Bulić, Darko Pešice… Sve skupa osam klapaša. Imamo o čemu pričati, volimo pojest i popit, a imamo i stalne angažmane preko ljeta u Uvali Lapad. Nije ni preteško ni previše. Gusta me dok me drži zdravlje. A glas će držati, Bogu hvala. Prošla su vremena kad smo se derali po 2-3 dana bez kontrole pa nismo mogli govorit danima. Današnja mladost se samo dere, ‘jači tlači’, bez sluha – istaknuo je između ostaloga tada za DuList Tešo.

 

Pročitajte još

Od četvrtka se više ne može parkirati na prostoru ex. Radeljevića

Dulist

Dubrovnik u izboru najboljih gradova za život

Dulist

Od utorka do četvrtka brojne ulice bez struje, provjerite je li i vaša među njima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija