Aktualno

Napustio nas je gospar Joško Radica

Preminuo je gospar Joško Radica, pravnik i dugogodišnji predsjednik Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela. Godine 2003. dobio je godišnju nagradu Grada Dubrovnika. Iste je godine izdao knjigu ‘Sve naše Dakse’ u kojoj je, kako se navodi u časopisu ‘Naša Gospa’, poimence utvrdio ubojstvo 688 osoba sa širega dubrovačkog područja, koje su jugoslavenski komunisti ubili od travnja 1941. do 1974., ne računajući poginule.
Godine 2014. promovirana je u Dubrovniku i njegova druga knjiga ‘Istine nikad dosta – Nova saznanja o zlodjelima jugokomunista na jugu Hrvatske’, kao nastavak knjige ‘Sve naše Dakse’. U njoj je Radica nastavio istraživati temu likvidacija.
– Zahvaljujući višegodišnjem sveobuhvatnom istraživačkom radu Joška Radice, koji je istražio arhive u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu, proučavao literaturu te obavio na desetke razgovora s akterima tog razdoblja danas možemo javnosti predstaviti i dati na sud ovu zaista vrlo vrijednu knjigu – rekao je tada na predstavljanju knjige Ivo Dabelić.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] ZVIJEZDE U SPONZI Severina, Mia Begović, Maja Bajamić… kao biblijske žene

Dulist

Tko će biti bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

U ČETVRTAK I PETAK Svečana promocija 334 studenta Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija