Aktualno

Napustio nas je gospar Joško Radica

Preminuo je gospar Joško Radica, pravnik i dugogodišnji predsjednik Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela. Godine 2003. dobio je godišnju nagradu Grada Dubrovnika. Iste je godine izdao knjigu ‘Sve naše Dakse’ u kojoj je, kako se navodi u časopisu ‘Naša Gospa’, poimence utvrdio ubojstvo 688 osoba sa širega dubrovačkog područja, koje su jugoslavenski komunisti ubili od travnja 1941. do 1974., ne računajući poginule.
Godine 2014. promovirana je u Dubrovniku i njegova druga knjiga ‘Istine nikad dosta – Nova saznanja o zlodjelima jugokomunista na jugu Hrvatske’, kao nastavak knjige ‘Sve naše Dakse’. U njoj je Radica nastavio istraživati temu likvidacija.
– Zahvaljujući višegodišnjem sveobuhvatnom istraživačkom radu Joška Radice, koji je istražio arhive u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu, proučavao literaturu te obavio na desetke razgovora s akterima tog razdoblja danas možemo javnosti predstaviti i dati na sud ovu zaista vrlo vrijednu knjigu – rekao je tada na predstavljanju knjige Ivo Dabelić.

Pročitajte još

POVIJESNI TRENUTAK Nakon 1277 dana završena je izgradnja Pelješkog mosta!

Dulist

OD PONEDJELJKA Na ovim parkiralištima Sanitata nećete moći parkirati zbog snimanja

Dulist

Pročitajte tko je u četvrtak i petak bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija