Aktualno

Napustio nas je dr. Stjepo Raguž, dugogodišnji ravnatelj Doma zdravlja

Preminuo je dugogodišnji ravnatelja Doma zdravlja, dr. Stjepo Raguž. Na njegovo čelo imenovan je 1975. godine što ga čini jednim od najdugovječnijih šefova domova zdravlja u Lijepoj našoj. Autor je i knjige ‘Dom zdravlja – Okružni ured – Dubrovnik’ o kojoj je svojevremeno rekao:

– Jedan od razloga zbog kojeg sam odlučio napisati ovu knjigu su česta pitanja prijatelja, pacijenata i sugrađana: ‘Zašto je uvriježeni naziv ‘okružni ured’ a zgrada se zove ‘Dom zdravlja’? Kako bih došao do podataka pretraživao sam arhive i utvrđivao činjenice koje sam zapisivao. Naišao sam na brojne podatke i činjenice koje su dosad bile nepoznate, na imena mnogih liječnika koji su me liječili kad sam bio dijete, s kojim sam surađivao kad sam počeo raditi. Vrlo je lijepo susresti ta imena i slike u literaturi i na takav način te ljude otrgnuti od zaborava.

Ovim putem redakcija DuLista izražava iskrenu sućut njegovoj obitelji i najmilijima.

Pročitajte još

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Trodnevlje u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku

Dulist

Hrvatska se predstavlja na sajmu u New Yorku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija