Aktualno

Napustila nas je omiljena profesorica i velika donatorica Pavica Šperk Šundrica

U stotoj godini života napustila nas je profesorica i donatorica Pavica Šperk Šundrica. Kako među bivšim učenicima, Šperk Šundrica bila je omiljena i među žiteljima Domus Christija. Uvijek je skromno živjela, a vazda bila ‘zlatni donator’ o čemu govori i povelja Bla­gih djela koja joj je dodijeljena. Naime, teta Pavica donirala je od ostavštine svog nona 200 tisuća eura za djecu koja izlaze iz Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe ‘Maslina’. S njome smo razgovarali u 2017. godini, a jedan od povoda bila je donacija dva zvona za crkvu na Nuncijati. Inače, njen non je također bio veliki donator i njen ‘čuvar’.

Teta Pavica rodila se 25. kolovoza 1922. godine, u Gružu u kojem je živjela do svoje četrnaeste. Njezin muž bio je poznati arhivist Zdravko Šundrica. Njih dvoje su kroz život jako puno putovali, ma zato je i sa svog mjesta profesorice engleskog jezika u Gimnaziji i pošla ranije u mirovinu. Djece nisu imali, a iz vlastitog djetinjstva sjeća se ‘mnoštva padova u đardinu’, kako nam je među ostalim istaknula u razgovoru.

Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Misa i film uz 20. obljetnicu pohoda Ivana Pavla II. u Dubrovniku

Dulist

[FOTO] Završna izložba maturanata Umjetničke škole Luke Sorkočevića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija