Grad

Napreduju radovi na izgradnji tri parkirališta s 200 mjesta u Mokošici

Napreduju radovi na izgradnji tri parkirališta s 200 mjesta u Mokošici

U Novoj Mokošici aktivna su gradilišta čak tri parkirališta s ukupno 200 novih parkirališnih mjesta, a njihove vizure već su vidljive.

Prvo od njih parkiralište je kapaciteta 72 mjesta smješteno južno od zgrada HRVI, odnosno sjeverno od O.Š. Mokošica. Ovaj projekt obuhvaća i rekonstrukciju „T“ križanja ceste Ulice Marina Kneževića s ulicom Od izvora u kružni tok s četiri privoza. Dok radovi na platou parkirališta napreduju, u idućih 15 dana očekuje se i početak izgradnje kružnog toka kao pristupa budućem parkiralištu i zgradama HRVI.

Radovi na novom parkiralištu u Ulici Marina Kneževića započeli u listopadu. Ukupno će raspolagati sa 59 parkirališnih mjesta od čega su tri mjesta predviđena za osobe smanjene pokretljivosti.

U sklopu investicija u prometnu infrastrukturu, krajem studenog započeli su i radovi na projektu 66 potpuno novih parkirališnih mjesta na dijelu između ulica Marina Kneževića i Između dolaca.

Ukupna vrijednost investicija u javna ulična parkirališta i organizaciju prometa u mirovanju na području Mokošice prelazi 10 milijuna kuna. Investicije vode Upravni odjel za za izgradnju i upravljanje projektima (parkiralište kod zgrada HRVI) te Upravni odjel za promet.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist