Aktualno

‘Napravite nešto, lisice nas ugrožavaju’

'Napravite nešto, lisice nas ugrožavaju'

Jedan od stanovnika konavoskog predjela Mećajac javio se redakciji duLista zabrinut zbog kako kaže – svojih prvih susjeda. Njegovo pismo prenosimo u cjelosti.

''Stanovnici iz ulice Stjepana Radića u Cavtatu, na predjelu mjesta zvanom Mećajac upozoravaju na pomalo neobičan, ali potencijalno opasan problem. Naime, stanovnici su se požalili na lisice koje se od početka mraka pa dalje  pojavljuju u njihovom naselju, na kontejnerima za smeće uz samu prometnicu a pogotovo upozoravaju na to da ih, uz to što ih često viđaju na smeću, također viđaju i u blizini Osnovne škole Cavtat i školsko-športske dvorane, te dječjeg vrtića „Konavle“ u Cavtatu ,gdje je svakodnevno velika frekvencija djece, koja ne moraju direktno biti napadnuta, jer je dovoljno da rukama ili obućom unesu u vrtić ili školu mikrograme zaražene sline i da se dogodi tragedija širokih razmjera.

Stanovnici ulice Stjepana Radića posebice ističu zabrinutost da su lisice bijesne jer je neobično da iz šume dolaze u urbano područje te da mogu napasti čovjeka ili pak bjesnoćom zaraziti necijepljene pse i mačke lutalice koje se stalno motaju oko kontejnera za smeće, a još usput budi rečeno, kontejneri su stalno otvoreni poradi „savjesnih“ stanovnika ulice koji često bacaju smeće iz automobila, pa ako pogodi, dobro je, a ako ne , isto je „dobro“. Stoga, stanovnici rečene ulice apeliraju u ime mira i sigurnosti  građana na Općinske službe da se pozabave ovim neobičnim problemom za jednu urbanu sredinu i da u suradnji s policijom i veterinarskim inspektoratom ustanove jesu li lisice bijesne i opasne za stanovništvo. Također traže da se poduzmu sve potrebite mjere i radnje poradi otklanjanja mogućnosti kako netko ne bi bio napadnut i ozlijeđen.

U koordiniranoj akciji Veterinarske stanice, Zavoda za javno zdravstvo—Antirabične jedinice, policije i lovačkoga društva „Konavle“, trebalo bi postaviti mamce ili pokušati istu uspavati hicem iz specijalne puške čija je namjena upravo u te svrhe. Cilj ovog pisanja je isključivo preventive radi, te ne bi želio da me netko shvati krivo, da sam sijač panike.

Sve do konačnog rješenja živjeti ćemo u nesigurnosti kako za stanovništvo kako za svoju i školsku, tako i za vrtićku djecu'', zaključuje u pismu zabrinuti Božo Lučić.

Pročitajte još

Radnicima u ugostiteljstvu minimalne plaće povećane za prosječno 17 posto

Dulist

Peru Vićanu sud zabranio korištenje pomorskog dobra bez koncesije!

Dulist

Maro Kapović imenovan predsjednikom Sveučilišnog vijeća u Dubrovniku

Dulist