Grad

NAPOKON Popravlja se put na Šipanu!

NAPOKON Popravlja se put na Šipanu!

Grad Dubrovnik napokon je prošlog tjedna odlučio krenuti s popravkom starog zemljanog puta na Šipanu, kojim jedino supružnici Velimir i Monique Kunčević mogu doći do svoje kuće.

Kako je DuList već pisao, put u vlasništvu Grada Dubrovnika profundao se prošle zime i nije saniran te predstavlja potencijanu opasnost kako za stanovnike toga dijela Šipana tako i za turiste. Već zadnje tri, četiri godine gospar Velimir traži da ga se popravi. Posebno jer je njegova supruga Monique teško pokretna pa koristi  invalidska kolica, no njima ne može proći preko toga puta, tako da je do Šipanske luke moraju transportirati velikim ribarskim brodom.

– Sve su razbili i sada moramo ići preko dolaca jer nisu osigurali nikakav prolaz. Ovo nigdje u svijetu nema. Upao sam u more u subotu, a jutros i jedna strankinja s biciklom. Sve stoji raskopano, treba učiniti put napokon, ali trebali su nam ostaviti bar nekakav prolaz – rekao nam je.

Podsjetimo, još nedavno na naš upit postoji li mogućnost da se spomenuti put sanira i dovede u stanje koje bi bilo pogodno za prolaz invalidskim kolicima te je li ostvaren kontakt s obitelji Kunčević po tom pitanju iz Grada Dubrovniku odgovorili su nam ‘gradska uprava svjesna je problema obitelji Kunčević, te je sanacija puta i rive u planu nadležnog Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte. Čim dozvole financijski i organizacijski uvjeti, Grad će krenuti u popravke kao što je radio i prethodnih godina.’

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist