Aktualno

Namještena radna mjesta u novoj Agenciji?

Namještena radna mjesta u novoj Agenciji?

Mnogi su se ponadali kako će za sebe pronaći radno mjesto u Agenciji za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada.

No, čini se da će tu priliku dobiti samo oni koji su znali kada će natječaj biti objavljen i koji su na vrijeme prikupili potrebnu dokumentaciju, piše Index.

Naime, prošli tjedan objavljena su tri natječaja, dva 23. prosinca te jedan 24. prosinca. No, rok u kojem se kandidati moraju javiti je 8 dana! A s obzirom da su u tom periodu bila čak 4 neradna dana, kandidati su imali samo četiri dana kako bi prikupili natječajnu dokumentaciju i to pod uvjetom da su natječaj vidjeli na dan kad je isti objavljen.

Tako, čini se, mnogi nisu imali priliku prijaviti se za toliko željena radna mjesta.

Podsjetimo, Agencija koja je osnovana prije mjesec i pol dana s radom počinje u veljači ove godine, a ukupno će zapošljavati 160 ljudi. Zapošljavat će se arhitekti, građevinari, pravnici, ekonomisti, kao i osobe s višom upravnom školom, te osobe koje imaju srednju stručnu spremu društvenog i tehničkog smjera.

Nova agencija, tvrde iz Ministarstva, neće opterećivati državni proračun. "Zakonom je predviđeno da se novac od naknade dijeli u omjeru 20 posto za rad nadležnih ureda županija i gradova koji rješavaju zahtjeve, 30 posto općinama i gradovima na čijem se području nalazi bespravna građevina a trebao bi se utrošiti za gradnju infrastrukture, urbanu sanaciju itd , 50 državi. Dakle, 20 posto je namijenjeno onome tko rješava zahtjeve, stoga je razvidno da trošak rada agencije neće ni sa čime opteretiti državni proračun, što je bio jedan od glavnih uvjeta da se Agencija osnuje. Sve naše projekcije idu ka tome da troškovi budu podmireni upravo iz tih 20 posto sredstava dobivenih od naknade", tvrde iz Ministarstva graditeljstva.

Krajnji cilj da je da se do kraja 2015. godine riješi ukupno 80 posto zaprimljenih zahtjeva, do sada ih je riješeno oko 6 posto, s obzirom da se radi o izuzetno velikom broju zahtjeva i velikom opsegu poslova, nerealno je očekivati da će ih upravni odjeli riješiti sami. Agencija je osnovana kako bi pomogla JLS- u  i ubrzala ozakonjenje zgrada, jer, kako smo više puta isticali, cijeli proces ne smije trajati duže od tri godine", poručuje Ministarstvo.

Pročitajte još

[FOTO] NA PILAMA Djelatnici Hitne pomoći educirali su o važnosti pružanja prve pomoći

Dulist

ZBOG PRAZNIKA RADA Novi broj DuLista od četvrtka na kioscima!

Dulist

ODLUKA KONAČNO PRED GRADSKIM VIJEĆNICIMA Tko će moći bez ograničenja voziti oko Grada?

Dulist