AktualnoUrednički izbor

NAKON VIŠEGODIŠNJE OBNOVE Stara crkva sv. Mihajla otvorila vrata vjernicima

NAKON VIŠEGODIŠNJE OBNOVE Stara crkva sv. Mihajla otvorila vrata vjernicima

Stara crkva sv. Mihajla na istoimenom predijelu grada nakon višegodišnje obnove u subotu je konačno otvorila svoja vrata. Svečanu svetu misu i blagoslov uz prisustvo dubrovačkog biskupa mons. Mata Uzinića te župnika don Roberta Čibarića predvodio je apostolski nucij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

– Kad bih svakoga tko je doprinio obnovi spomenuo popis bi bio vrlo dugačak, a ne bih želio nikoga izostaviti zato kratko svima poručujem – hvala. Nadamo se da će se nakon prestanka pandemije u crkvi opet slaviti spasenjska otajstva – kazao je don Čibarić pred mnoštvom vjernika.

Radovi na obnovi koje je u potpunosti financiralo Društvo prijatelja dubrovačkih starina trajali su pune tri godine. Naime, Društvo je u ožujku 2017. u dogovoru s Dubrovačkom biskupijom i Župom sv. Mihajla naručilo i napravilo projekt rekonstrukcije stare crkve i župne kuće.

– Uspješno je završena obnova na zadovoljstvo svih nas. Htjela bi se zahvaliti Denisu Orliću koji je ovaj projekt gurao od početka do kraja – kratko je poručila predsjednica DPDS Renata Andjus.

Podsjetimo, prve vjernike stara crkva trebala je primiti još 17. ožujka, no to je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Pročitajte još

SVEČANI PROGRAM Hrvatski liječnički zbor obilježava 150 godina

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

OD VEČERAS Posebna prometna regulacija u Ulici Pera Čingrije

Dulist