Politika

NAKON ‘UŽARENIH’ TELEFONA, POTREBICA OBJASNIO ‘Niste zakasnili sa zahtjevima za prenamjenu zemljišta!’

NAKON 'UŽARENIH' TELEFONA, POTREBICA OBJASNIO 'Niste zakasnili sa zahtjevima za prenamjenu zemljišta!'

Pred gradskim vijećnicima je Izvješće o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornih planova te njihovih izmjena i dopuna za 2022. godinu.
Vijećnik Marko Potrebica rekao je kako je kad je ova točka uvrštena na dnevni red, krenuo zvoniti telefon.
-Ovo nije postupak izmjena i dopuna GUP-a u sklopu kojeg će biti javni poziv da se naši sugrađani jave s prijedlozima o prenamjeni zemljišta. Kad bude taj postupak, bit će objavljen u medijima tako da se nitko nije zakasnio javiti Gradu – objasnio je predsjednik Gradskog vijeća Potrebica.
Vijećnik Đuro Capor rekao je kako se iz broja primjedbi može primijetiti da se dio pritiska preselio na okolno područje grada, odnosno veliki dio zahtjeva stiže s područja Zatona, Orašca, Elafita…
-Ponovno se radi o gradnji smještajnih jedinica za kratkoročno iznajmljivanje. S obzirom na situaciju kakvu imamo, nitko normalan neće investirati u izgradnju kuća i stanova za obične obitelji jer tko u to uloži je loš poduzetnik – iznio je Capor.
-Moramo planirati mjesta gdje će Grad Dubrovnik graditi stanove za dugotrajan najam i na taj način pristupati povećanju svog stambenog fonda – smatra Capor. Rekao je kako će nam se dogoditi da se građani povlače na periferiju, dok će se sam centar grada prepustiti stihiji apartmanskih jedinica.

Osvrnuvši se na prijedlog Srđ je Grad o gradnji gradskih stanova, vijećnik Andro Vlahušić pitao je kojim će se to novcima graditi.

-Plemenite namjere su jedno, a pitanje realizacije je drugo – rekao je.

-Lijepo je imati projekte. Imamo TUP,  tamo se može napraviti 150 stanova s 5 tisuća kvdarata društvenih sadržaja, ali za to treba imati 70 milijuna eura. Tko će spriječiti ikoga u stanu u Mokošici da od 1. srpnja do 31. kolovoza primi rođaka iz Amerike i da za ta dva mjeseca zaradi 50 tisuća kuna. Tko ga može spriječiti? Nitko – mišljenja je Vlahušić jer se bez sudskog naloga ne može ući u stan i kontrolirati ga.

-Zanimaju me konkretni kriteriji kojima se utvrđuje da se neko zemljište prenamijeni u građevinsko – pitao je.

Rasprava je neočekivano kratko trajala.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist