Politika

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Gradsko vijeće odlučilo je ove godine, uoči Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika, počasnim građaninom proglasiti posmrtno Francesca Cossigu. Franceco Cossiga bio je talijanski pravnik, pedagog i političar. U vrijeme početka Domovinskog rata bio je predsjednik Republike Italije (mandat mu je istekao u travnju 1992.). Ovo priznanje dodijeljeno mu je za njegove iznimne zasluge i značajne humanitarne aktivnosti za vrijeme Domovinskog rata.

Nagradu za životno djelo dobio je naš sugrađanin Josip Pino Trostmann za iznimna umjetnička postignuća i dugogodišnji pedagoški rad.

Dodijeljene su i godišnje nagrade za 2022. godinu. Njih su dobili Lady Jadranka Beresford Peirse, Paul Davis, Ante Delija, Fred i Phyllis Meurer te Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.

Lady Jadranki Beresford-Peirse Nagradu Grada Dubrovnika za 2022. godinu dobila je za iznimna postignuća u obnovi, zaštiti i promociji dubrovačke i hrvatske kulturne baštine. Priznanje Paulu Daviesu odaje se za iznimni doprinos u promicanju povijesne istine o Domovinskom ratu, dok je Anti Deliji godišnja Nagrada Dubrovnika dodijeljena za izniman doprinos sportu našeg grada. Fred i Phyllis Meurer ovogodišnji su laureati zbog svog dugogodišnjeg predanog humanitarnog rad, prijateljstva i promocije Dubrovnika, dok je nagrada  Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik dodijeljenja za izniman doprinos u razvoju turističkog obrazovanja u Dubrovniku.

Kako je uvodno istaknuo predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, svake godine Grad Dubrovnik uoči Feste sv. Vlaha dodjeljuje javna priznanja kao izraz javne pohvale svima koji su pridonijeli promicanju našeg grada.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist