DuList IN

NAKON PROSLAVE NA ORSULI Atlantida srebrni pir slavi i u Zagrebu!

NAKON PROSLAVE NA ORSULI Atlantida srebrni pir slavi i u Zagrebu!

Nakon što su ovog ljeta na Orsuli održali, može se slobodno reći koncert sezone, dubrovački rockeri iz benda Atlantida povodom 25 godina svog postojanja pripremaju novo glazbeno uzbuđenje, ovaj put za svoje fanove u Zagrebu.

Atlantida će, naime, 3. listopada u zagrebačkom Klubu Metropolis proslaviti velikih 25 godina sa svojim gostima – Terezom Kesovijom, Ibricom Jusićem, klapom Fortuna i lijeričarem Ivom Letunićem.

– Uzbuđeni smo što nakon Dubrovnika slavimo i u Zagrebu! Vraćamo se nakon nekoliko godina i ovo je prava prilika da pružimo zagrebačkoj publici žestoku svirku s našim gostima u ovoj obljetničkoj godini. Mislimo i da će posebno zanimljivo biti čuti šansone, zabavne pop hitove i etno pjesme u rock metal izdanju – najavljuju iz Atlantide.

Podsjetimo, dubrovački band Atlantida djeluje od 1990 godine, naslonjen na čvrsti ritam i melodična pjevanja, te stvara jedan glazbeni pravac koji zasigurno nije potrošen na našoj glazbenoj sceni. 1994. objavljuje prvi studijski album „Eyes of reallity“, u izdanju diskografske kuće „Euroton“. Koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, Atlantida u svojoj drugoj fazi rada, sredinom 99. predstavlja EP „ Sami u Kamenu“.

Uspjeh tog EP-a, iako je bend 2000. prestao sa aktivnom svirkom, nekoliko godina kasnije rezultira ponovnim okupljanjem članova. Band djeluje u sastavu: Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bass, Maro Zajec – bubnjevi, , Aljoša Lečić – klavir/sinth-ovi. U 2012 godini Atlantida je izronila ponovno iz dubina i publici podarila jedan od najlješih rock albuma te godine, koji je na prvu osvojio rock kritičare i poklonike rock zvuka, a i šire. Zadnjim singlom „Samo tren“ pokazuju svu raskoš u stvaranju balada, a u pripremi je i novi album.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist