DuList IN

FOTO Ana Rucner zasvirala za putnike s cruisera pred Katedralom

FOTO Ana Rucner zasvirala za putnike s cruisera pred Katedralom

Hrvatska violončelistica Ana Rucner nastupila je u nedjelju navečer pred Katedralom za šestotinjak američkih turista.

Rucner je odsvirala svoj atraktivni program ‘World Classics & Croatian Beauties’ uz strastvene zvuke violončela i video projekcije hrvatskih ljepota. Dok je svirala iza nje su se na video zidu prikazivali spotovi s ljepotama Hrvatske koji su oduševili sve turiste. Provela ih je kroz nacionalni park Plitvice, ljepote Istre upoznali su uz tradicionalnu pjesmu Krasna zemljo Istro mila, prekrasnu Korčulu predstavila je kroz Morešku, a posebnosti domaćina Dubrovnika upoznali su kroz vrlo temperamentnu izvedbu tradicionalnog Linđa.

Američki turisti imali su priliku vidjeti i jedan od najatraktivnijih i višekratno nagrađivanih spotova Oda radosti, a veliki pljesak izazvao je i najnoviji spot Alkarski ponos, snimljen povodom 300. godišnjice Sinjske alke koji će uskoro s Anom krenuti i izvan granica Hrvatske.

– Koncertu je nazočio i Niko Bulić, bivši direktor HTZ-a kojem je Ana javno zahvalila i pozdravila ga kao osobu zbog koje danas gosti imaju prilike kroz njen nastup upoznati ljepote Hrvatske – ističu organizatori.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist