Aktualno

NAKON OČEVIDA NA TERENU Građevinska inspekcija zatvorila gradilište u ‘ex’ Hvarskoj ulici

Naš sugrađanin Nino Klečak, jedan od stanara bivše Hvarske ulice, sada Ulice maestra Đela Jusića gdje se već dulje vrijeme stanari ‘bore’ protiv dva tamošnja gradilišta privatnih investitora, uputio je Državnom inspektoratu dopis kojim sukladno pravu na pristup informacijama traži informaciju o tome da li je završen inspekcijski nadzor za investitora Miu Rešetar, za gradilište na k.č.br. 3130 k.o. Dubrovnik.

-Sukladno odredbi članka 23. stavak 1. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN broj 25/13 i 85/15) obavještavate se sljedeće. Dana 29. rujna 2020. izvršen je uvid u cjelokupni spis predmeta KLASA: 362-02/16-16/3263, investitora Mie Rešetar, ulica Petra Hektorovića 17, 20000 Dubrovnik, kao i očevid na terenu kojom prilikom je utvrđeno da je uklonjen veći dio postojeće građevine (izuzev dijela sjevernog obodnog zida koji je ostao u izvornom obliku), a nakon toga izvedena rekonstrukcija na način da su izvedeni novi vanjski zidovi, temeljna ploča i drvena krovna konstrukcija s krovnim prozorima, bez ishođene građevinske dozvole, čime je počinjena povreda odredaba članka 106. stavka 1. Zakona o gradnji pa je ponovnim očevidom dana 30. rujna 2020. godine zatvoreno gradilište i obustavljeno građenje na k.č. 3130, k.o. Dubrovnik te pokrenut upravni inspekcijski postupak – stoji u odgovoru službenice za informiranje koja naglašava i kako je doneseno rješenje kojim je investitoru naređeno uklanjanje bespravno izgrađenih dijelova rekonstruirane građevine.

Pročitajte još

ARHITEKTICA MARJA MIA KOLENDIĆ Nedovoljno se govori o zelenilu i hortikulturnom uređenju

Maria Prkut

GUŽVE NA KONAVOSKIM GRANIČNIM PRIJELAZIMA Kilometarske kolone prema Crnoj Gori

Dulist

Rovinj, Vir i Poreč u vrhu srpanjskih destinacija, županija na milijun i pol noćenja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija