Aktualno

NAKON GODINU I DVA MJESECA U rad pušten agregat B Hidroelektrane Dubrovnik

NAKON GODINU I DVA MJESECA U rad pušten agregat B Hidroelektrane Dubrovnik

Nakon provedene sanacije elektrane koja je oštećena u požaru, 10. siječnja 2019., a u skladu s najavama i planovima, danas je u 10.09 sati u Hidroelektrani Dubrovnik u rad pušten agregat B, javljaju iz HEP-a.

Sva oprema, dijelovi postrojenja i sustavi elektrane koji su funkciji rada agregata B, detaljno su ispitani te su u ispravnom i funkcionalnom stanju, navode iz HEP-a te dodaju kkao je u tijeku remont generatora i turbinske opreme agregata A, nakon čega slijedi ispitivanje i puštanje agregata u pogon, što se očekuje tijekom ožujka.

Podsjetimo, 10. siječnja 2019. ostao je zapamćen po tragediji koja je potresla Dubrovnik i okolicu. U ranim jutarnjim satima tog četvrtka buknuo je požar u Hidroelektrani u Platu. Sve žurne službe izašle su na teren, no nitko nije slutio razmjere tragedije. Četverodnevna opsežna potraga završila je u nedjelju nakon što je u cijevi Hidrolektrane Dubrovnik u Platu pronađeno tijelo trećeg radnika. U ovoj tragediji živote su izgubili Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak.

Pročitajte još

Radnicima u ugostiteljstvu minimalne plaće povećane za prosječno 17 posto

Dulist

Peru Vićanu sud zabranio korištenje pomorskog dobra bez koncesije!

Dulist

Maro Kapović imenovan predsjednikom Sveučilišnog vijeća u Dubrovniku

Dulist