Aktualno

HEP O SANACIJI HIDROELEKTRANE ‘Sve smo radili po Zakonu o javnoj nabavi, nije bilo incidenata’

HEP O SANACIJI HIDROELEKTRANE 'Sve smo radili po Zakonu o javnoj nabavi, nije bilo incidenata'

Radnici će imati svu adekvatnu robu, kao i uvijek. I zaštitnu opremu. O tome uopće nema govora – naglasio je među ostalim direktor HEP proizvodnje Robert Krklec tijekom izjave za medije povodom puštanja u rad agregata B Hidroelektrane Dubrovnik ovog petka.

-Nakon tragične nesreće koja se dogodila prije otprilike godinu dana, završili smo sanaciju hidroelektrane, odnosno agregata B. I on je danas pušten u rad. Na agregatu B završeni su svi radovi. Sva oprema koja se tiče agregata i njegova pogona detaljno je ispitana. Što se tiče ostalih dijelova postrojenja, paralelno radimo na sanaciji agreagata A i očekujemo da ćemo i njega završiti i da ćemo ga tijekom ožujka pustiti u pogon – istaknuo je Krklec. Komentirao je i navode da je jedan dio opreme potopljen.

HEP O SANACIJI HIDROELEKTRANE 'Sve smo radili po Zakonu o javnoj nabavi, nije bilo incidenata'
Robert Krklec

-Mogu samo komentirati da su to za nas normalna pogonska stanja kod ovakvih dužih obustava. Nikakve štete nije bilo, nikakvih incidenata te vrste, kako je to pisalo u medijima. Mi nastavljamo svoj posao po planu – kaže i dodaje da zaposlenici normalno rade.

-Oni su i cijelo vrijeme radili na sanaciji. Trenutno su preuzeli pogon zajedno s našim timom – ističe Krklec. Demantirao je medijske navode da su izvođači radova sanacije birani bez raspisivanja natječaja za javnu nabavu te da se sanacija radila bez dozvola.

-Sve smo radili po Zakonu o javnoj nabavi. Sve smo radili s ciljem da posao napravimo kvalitetno, u najkraćem roku i da uđemo u pogon, odnosno da hidroelektrana radi za ono što je namijenjena – rekao je.

O cijeni sanacije nije mogao ništa reći. ‘Još uvijek vam nećemo brojke iznositi, reći ćemo ih kad bude gotova sanacija drugog agregata’, ističe.

Podsjetimo, 10. siječnja 2019. ostao je zapamćen po tragediji koja je potresla Dubrovnik i okolicu. U ranim jutarnjim satima tog četvrtka buknuo je požar u Hidroelektrani u Platu. Sve žurne službe izašle su na teren, no nitko nije slutio razmjere tragedije. Četverodnevna opsežna potraga završila je u nedjelju nakon što je u cijevi Hidrolektrane Dubrovnik u Platu pronađeno tijelo trećeg radnika. U ovoj tragediji živote su izgubili Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak.

Pročitajte još

TURISTIČKI PROMET ŽUPANIJE U travnju ostvareno preko 440 tisuća noćenja

Dulist

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist