AktualnoUrednički izbor

Nakon BiH, najveći broj sezonaca je iz Nepala i Sjeverne Makedonije!

Nakon BiH, najveći broj sezonaca je iz Nepala i Sjeverne Makedonije!

Od početka godine dozaključno 14. travnja na razini Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izdano je ukupno 3096 dozvola za boravak i rad državljanima trećih zemalja – ističu za DuList u službenom odgovoru iz naše Policije. Usporedbe radi, u istom razdoblju prošle godine – kad se već isticao veliki priljev radne snage iz trećih zemalja – izdano je gotovo dvo­struko manje dozvola za boravak i rad navedenim državljanima trećih zema­lja – njih 1987.

— Iz priloženih podataka jasno je kako je ove godine izdano 55 posto više dozvola za boravak i rad nego je to bilo prošle godine u istom promatra­nom razdoblju – podcrtavaju iz Policije u službenom odgovoru. I ovaj podatak potvrđuje eksploziju sezone u koju smo već zakoračili a koja će, prema najavama, itekako ‘prešišati’ rekordnu 2019. godinu. Zanimalo nas je dakle koliko zapravo stranaca radi u Dubrovniku i okolici, no i odakle naši radnici dolaze u naj­većem broju.

— Najveći broj dozvola za boravak rad izdan je za djelatnosti turizma i ugostiteljstva. Po zahtjevima pred­njače državljani Bosne i Hercegovine, slijede ih državljani Nepala, Sjeverne Makedonije, Srbije i Filipina – zaklju­čuju u odgovoru. Ovo je primjetno i ‘na licu mjesta’ – policijska uprava na Ilijinoj glavici redovito je ‘gužvovita’, pred zgradom se gotovo svakog jutra formira veliki red. Sezona u Dubrovniku donosi i jednu drugu dinamiku, onu nacional­nih različitosti, što upravo ovaj odgo­vor policije potvrđuje. Kako je sezona tek krenula, izdanih dozvola će biti još i više. I to je određenim dijelom odličan pokazatelj što nas čeka ovo ljeto. • MNJB

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist