AktualnoUrednički izbor

Nakon BiH, najveći broj sezonaca je iz Nepala i Sjeverne Makedonije!

guzva Policija radne dozvole

Od početka godine dozaključno 14. travnja na razini Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izdano je ukupno 3096 dozvola za boravak i rad državljanima trećih zemalja – ističu za DuList u službenom odgovoru iz naše Policije. Usporedbe radi, u istom razdoblju prošle godine – kad se već isticao veliki priljev radne snage iz trećih zemalja – izdano je gotovo dvo­struko manje dozvola za boravak i rad navedenim državljanima trećih zema­lja – njih 1987.

— Iz priloženih podataka jasno je kako je ove godine izdano 55 posto više dozvola za boravak i rad nego je to bilo prošle godine u istom promatra­nom razdoblju – podcrtavaju iz Policije u službenom odgovoru. I ovaj podatak potvrđuje eksploziju sezone u koju smo već zakoračili a koja će, prema najavama, itekako ‘prešišati’ rekordnu 2019. godinu. Zanimalo nas je dakle koliko zapravo stranaca radi u Dubrovniku i okolici, no i odakle naši radnici dolaze u naj­većem broju.

— Najveći broj dozvola za boravak rad izdan je za djelatnosti turizma i ugostiteljstva. Po zahtjevima pred­njače državljani Bosne i Hercegovine, slijede ih državljani Nepala, Sjeverne Makedonije, Srbije i Filipina – zaklju­čuju u odgovoru. Ovo je primjetno i ‘na licu mjesta’ – policijska uprava na Ilijinoj glavici redovito je ‘gužvovita’, pred zgradom se gotovo svakog jutra formira veliki red. Sezona u Dubrovniku donosi i jednu drugu dinamiku, onu nacional­nih različitosti, što upravo ovaj odgo­vor policije potvrđuje. Kako je sezona tek krenula, izdanih dozvola će biti još i više. I to je određenim dijelom odličan pokazatelj što nas čeka ovo ljeto. • MNJB

Pročitajte još

Lijek protiv bolova pod istragom Europske agencije za lijekove zbog kobnih nuspojava

Dulist

Što napraviti ako niste zadovoljni djetetovom zaključnom ocjenom?

Dulist

POVIJESNA PRESUDA Park Gjivović vraća se građanima!

Dulist