Grad

NAKON 16 GODINA 20. studenoga će Grad Dubrovnik ‘raskinuti’ s golfom na Srđu?

NAKON 16 GODINA 20. studenoga će Grad Dubrovnik 'raskinuti' s golfom na Srđu?

Dan 20. studenog mogao bi biti ključna prekretnica za konesionara za golf na Srđu, piše Index.hr. Naime, oni su nedavno iz ureda gradonačelnika Fraknovića zaprimili odgovor u kojem stoji kako ‘Koncesionar nije ispunio obaveze predviđene ugovorom o koncesiji’.

Na spomenuti datum koncesionar bi mogao ili platiti milijunske penale zbog nerealiziranog projekta ili bi se ugovor, što je sada vrlo izgledno, mogao raskinuti te bi na taj način priča u trajanju od 16 godina konačno mogla biit okončana.

Iz Ureda gradonačenika za Index.hr su odgovorili i ovo:

“Grad Dubrovnik i društvo Razvoj Golf d.o.o. 25. ožujka 2009. godine zaključili su Ugovor o koncesiji. Ugovor je solemniziran (potvrđen) 8. travnja 2017. godine od strane javnog bilježnika Iva Radovića iz Dubrovnika. Koncesionar nije ispunio obaveze predviđene Ugovorom o koncesiji, pa je još 20. studenoga 2015. godine bivši gradonačelnik donio odluku o aktivaciji naplate bankovnih jamstava od tvrtke Razvoj Golf u iznosu nešto manjem od 2 milijuna kuna. Međutim, gradonačelnik je nakon toga odlučio stornirati aktivaciju naplate. Koncesionar je potom produžio rok valjanosti bankovnog jamstva i taj rok ističe 20. studenoga 2017. godine”, pojašnjavaju iz Ureda gradonačelnika Mata Frankovića, gdje su dodali i to kako će ‘razmotriti sve mogućnosti koje im stoje na raspolaganju – od aktivacije bankovnih jamstava do raskida Ugovora o koncesiji’. Tražit će, kažu, ‘rješenje koje je najpovoljnije za Grad i sve njegove građane’.

Više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist