Aktualno

NAKNADNA PAMET Miris kalopera

NAKNADNA PAMET Miris kalopera

Na vrhuncu skandala sa Sauchom i dnevnicama, premijer Plenković je, pokušavajući održati fokus javnosti na oporbene osumnjičenike, jer kriminal se događa svima, izjavio: ‘Nije dobro da se izrazito lakonski odgovornost prebacivala na neke državne službenike. To nije u redu, oni rade svoj posao korektno.’

Kvragu, da je samo znao kako će mu se ova izjava vratiti kao bumerang. Htio je Plenković obraniti tajnice koje je naslijedio, naslijedili su ih i njegovi predsjednici. Htio je poručiti da sve to nema veze s administracijom, da je sve zlo došlo s vladom današnje oporbe. Možda je u pravu, možda je praksu fiktivnih putnih naloga započela predprethodna Vlada, no čini se da su državni službenici skužili foru i nastavili ovaj lukrativan hobi.

I onda dolazi do obrata u cijeloj priči. Mediji objavljuju kako je Saucha, navodno u vlastitoj istrazi, utvrdio da se i nakon njegovog mandata priča nastavila. Ako je to doista otkriveno u privatnoj istrazi onda sam ja istinski osupnut.

Osupnut sam time da je pojedinac, do maloprije glavni osumnjičenik, netko tko je proveo nekoliko dana u istražnom zatvoru radi mogućeg utjecaja na svjedoke uspio u privatnom aranžmanu provesti istragu ni manje ni više nego – u Vladi. Dosegnuli smo neslućenu razinu transparentnosti kada se tek tako može provesti istraga u Vladi.

Očito u nastojanju da preduhitri pisanje medija, Premijer je sve ovo objavio osobno na tiskovnoj konferenciji. Nije mi jasno zašto to priopćava premijer, a ne novi šef kabineta ili glasnogovornica? Usput, plaćam kavu u Cele ako znate tko je glasnogovornica Vlade.

I za kraj, što je glavni državni odvjetnik radio na presici pored premijera čiju vladu mora pročešljati i utvrditi nepravilnosti? Kakvu to poruku šalje? I zašto nije priveo još nekolicinu ljudi radi potencijalnog utjecaja na svjedoke, kao što je priveo Sauchu, čovjeka kojeg nije lako voljeti?

Zoran Pucarić, PR stručnjak

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist