Kultura

Najprodavaniji violinist svih vremena na Igrama

Najprodavaniji violinist svih vremena na Igrama

Jedan od vodećih svjetskih virtuoza, britanski violinist Nigel Kennedy nastupit će sa svojim kvintetom i atraktivnim jazz programom u nedjelju, 22. srpnja u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin u sklopu Vip programa

63. Dubrovačkih ljetnih igara.

Štićenik Yehudija Menuhina, 'enfant terrible' svjetske klasične glazbene scene – Nigel Kennedy već više od četvrt stoljeća znan je kao jedan od vodećih svjetskih virtuoza i jedan od najvećih violinističkih zvijezda današnjice.

Njegov jedinstveni talent, svjež pogled na klasični i suvremeni repertoar i golema pozornost koju mu mediji posvećuju, učinili su ga „najprodavanijim“ violinistom svih vremena. Sa svojim kvintetom, kojeg uz Kennedyja na violini čine još Piotr Wylezol na glasoviru i orguljama, Adam Kowalewski na basu, Krzysztof Dziedzic, bubnjevi i udaraljke te Tomasz Grzegorski na saksofonu, za ovu posebnu izvedbu na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama, izvest će raznolik repertoar sačinjen od Kennedyjevih originala, obrada pjesama drugih umjetnika te djela iz standardnog repertoara.
 
Ulaznice za ovu jedinstvenu jazz večer na Revelinu s ekscentričnim Nigel Kennedyjem dostupne su po cijenama od 200, 300, 350 i 400 kn online na dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači i na Stradunu.

Press DLJI

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist